nemzetisport.hu 2019.03.20 15:08 Frissítve: 2019.03.20 15:13

Női kosár Euroliga: ismét Sopron rendezi meg a final fourt!

Szerdán eldőlt, hogy Sopron adhat otthont a női kosárlabda Euroliga áprilisi final fourjának, amelyben részt vesz többek között a magyar Sopron Basket is.

A Sopron Basket ismét hazai környezetben játszhat az Euroliga négyes döntőjében (Fotó: Koncz György)

 

A négyes döntő április 12–14-én lesz – azt, hogy mely város adhat majd otthont a tornának, szerdán derült ki, és a FIBA döntésének értelmében Sopron rendezheti meg a final fourt.

 
A Sopron újra bejutott az Euroliga final fourjába!

Mint korábban megírtuk, a Bourges is szívesen vendégül látta volna a legjobb csapatokat, de szerencsére erre nem lesz lehetősége, hiszen a Sopron elbúcsúztatta.

Az elődöntőben a soproniak a tavalyi fináléban őket legyőző, címvédő Jekatyerinburggal mérkőznek meg, a másik ágon Dinamo Kurszk–USK Praha csata következik.

A kezdési időpontokról és a jegyárakról idejében tájékoztatást fognak adni a szervezők.

„Sopron már bizonyította, hogy remek házigazda, legyen szó a 2015-ös Európa-bajnokságról, különböző utánpótlás tornákról, vagy a tavalyi Euroliga final fourról – mondta Kamil Novak, a FIBA Európai ügyvezető igazgatója. – Örömmel térünk vissza a 2019-es final fourra, amely a klub, a város és a Magyar Kosárlabdázók Országos szövetségének összefogásának köszönhetően várhatóan ugyanolyan jól megrendezett esemény lesz, mint a tavalyi. A soproni egy hozzáértő és szenvedélyes közönség, és biztos vagyok benne, hogy csodálatos hangulatot fognak teremteni a női kosárlabda egy újabb ünnepéhez.”

„A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége örömmel segíti az újabb rendezést – adott hangot örömének Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke. – Külön köszönet a magyar kormánynak, hogy mellénk álltak, s anyagilag is támogatták a női klubkosárlabda európai ünnepét. Magyarországon a sport stratégiai terület, egyre több rangos sporteseményt szerveznek, mert egy vendég- és sportszerető nép vagyunk. Ebbe a sorba kiválóan illeszkedik az európai kosárlabdázás egyik legrangosabb eseménye, a Női Euroliga FinalFour. Biztos vagyok benne, hogy a résztvevők ismét remekül érzik majd magunkat Sopronban, mi a Sopron Baskettel karöltve mindent megteszünk azért, hogy egy emlékezetes, sikeres tornát rendezzünk.”

„Nem csak a Sopron Basket tért vissza a négyes döntőben, hanem a final four is visszatért Sopronba. Számomra ez egyet jelent azzal, hogy nincs lehetetlen! – tette hozzá Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője. – Köszönöm mindazoknak – kiemelten Magyarország Kormánya, Sopron Városa és az MKOSZ – akik lehetővé tették számunkra, hogy mindez megtörténhessen.”

 

2020.02.05 19:21:22

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A Falco edzője nem tartaná ördögtől valónak, ha a FIBA automatikus helyet adna a mindenkori magyar bajnoknak a BL főtábláján.

2020.01.28 00:04:35

Kosárlabda KŐFALVI DÁNIEL

ALAPVONALAki pedig látta játszani, annak most, amikor olvassa ezeket a sorokat, talán éppen úgy, mint nekem, lelassul egy pillanatra a világ, és összegyűlik az a rengeteg emlék, amit kaptunk a legendától, és amiért most köszönetet kell mondanunk.

2020.01.22 22:45:13

Kosárlabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Közösségépítő erejük van a csapatsportágaknak.

2020.01.03 19:29:06

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

A válogatott hátvéd az Olasz Kupa nyolcas döntőjét célozta meg a Reggio Emiliával.

2019.12.30 11:03:14

Kosárlabda BOBORY BALÁZS, GYŐRI FERENC

Az esztendőre egyedül a hősiesen küzdő Gereben Lívia súlyos betegsége vet árnyékot.