Női kosár Euroliga: a Győr visszatér a paradicsomba

FAZEKAS ZOLTÁN (Lille)FAZEKAS ZOLTÁN (Lille)
Vágólapra másolva!
2023.10.04. 10:07
null
Jó hangulatú edzést vezényelt Franciaországban Cziczás László, aki szerdán mutatkozik be a kispadon az Euroligában
Hat év után játszik ismét a női elitsorozatban a Győr, amely a francia bajnoki ezüstérmes Lille otthonában tér vissza az Euroligába.

 

Több mint hat éve, 2017. február 22-én játszotta legutóbbi mérkőzését az Euroligában a Serco Uni Győr, amely szerdán visszatér az elitsorozatba. Akkor az orosz Dinamo Kurszk 84–49-re nyert az Egyetemi Sportcsarnokban, s ezzel lezárult egy elég rossz sorozatuk a zöld-fehéreknek, akiket akkor Völgyi Péter, a másik magyar euroligás résztvevő, a DVTK jelenlegi trénere irányított, és egy győzelemmel, valamint 13 vereséggel fejezték be a csoportkört.

Most persze egészen más eredményben reménykedik az immár Cziczás László által vezetett együttes, amely a francia ezüstérmes Villeneuve-d'Ascq vendégeként tér vissza a legjobbak közé.

„Az együttes nagyon jó állapotban és hangulatban van, aminek örülök, főleg mert még várjuk az egyik legfontosabb láncszemet, Diamond Millert, hogy csatlakozzon hozzánk – adott helyzetjelentést Cziczás a kedd esti edzés elején. – Kezd a munkamorál olyan lenni, amilyen szeretnénk, hogy legyen. Azzal persze tisztában vagyunk, hogy a csoportkört a fizikailag egyik legerősebb csapattal kezdjük, ettől függetlenül mindent megteszünk, hogy szép eredményt érjünk el, ám reálisan nézve és az ellenfél elemzése alapján ez borzasztó nehéz feladat lesz.”

A szakember által említett Miller egyébként szerdán érkezik meg Győrbe, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon és péntektől már becsatlakozik a munkába. Addig is jön az első csoportmérkőzés, amelyre kisebb „fennforgások” közepette érkezett meg a Győr. A Bécsből induló, Párizsba érkező különítmény kacifántos úton jutott ki a Charles de Gaulle reptérről, ahonnan még kétórás autóbuszút várta. Csakhogy a jármű vezetője Lille-be érve nem a kijelölt hotelnél tette ki a csapatot, hanem egy másik szállodánál, ami persze csak azután derült ki, hogy a csapat nagy része már a hallban a táskáival várakozott. Másodikra már sikerült a „megfelelő” szálláshelyre érkezni, csakhogy mindez a 230 ezres lakosú város forgalmi dugóktól is sűrített útjain több mint félórás csúszást eredményezett. Így is nagyszerű hangulatban edzett az együttes egy laza órányit, azaz a történtek nem voltak rossz hatással Török Ágnesékre. Visszatérve Cziczásra, a 44 éves edző debütál a sorozatban, hiszen a szerdai lesz az első olyan mérkőzése, amelyen vezetőedzőként a női elitsorozatban irányítja csapatát.

„Ez nem rólam szól, de persze nyilván izgulok és van bennem drukk, ez igaz” – mondta Cziczás.

 

KOSÁRLABDA
EUROLIGA, NŐK
1. FORDULÓ
A-CSOPORT
20.00:LDLC ASVEL Féminin (francia)–DVTK Hun-Therm
B-CSOPORT
20.00:Villeneuve d'Ascq (francia)–Serco Uni Győr

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik