Leo Beenhakker lesz a lengyel kapitány

Vágólapra másolva!
2006.07.11. 10:59
Címkék
Varsói lapértesülések szerint ma késő délután bejelentik, hogy a világbajnokságon Trinidad és Tobago együttesét irányító Leo Beenhakker lesz a lengyel labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya.


A lengyelek kapitányváltása nem meglepő, hiszen a vártnál szerényebb vb-szereplés miatt a közvélemény erősen kikezdte Pawel Janast, az eddigi szakvezetőt. Michal Listkiewicz szövetségi elnök ugyan igyekezett megvédeni a trénert, de sikertelenül. Ráadásul a távozó szövetségi kapitány világbajnoki beszámolóját az elnökség erősen kritizálta, így azt át kellett dolgozni…

Délután kinevezték Beenhakkert

Ahogy az várható volt, kedd délután kinevezték Leo Beenhakkert lengyel kapitánynak.

Az új szakvezető segítője Dariusz Dziekanowski lesz, aki játékosként részt vett 1986-ban, a mexikói világbajnokságon szereplő lengyel együttesben.
A korábban a magyar szövetséggel is hírbe hozott Beenhakker neve a múlt héten vetődött fel erős esélyesként Varsóban, s a felek meg is egyeztek, noha a trinidadiak is marasztalták.

A Przeglad Sportowy úgy tudja, hogy a tapasztalt holland szakember évi 600 ezer eurós fizetéshez jut. A sportnapilap szerint ma 15 órakor ül össze a szövetség elnöksége, s utána jelentik be Leo Beenhakker kinevezését.


Az 1942. augusztus 2-án született holland szakember 23 évesen évesen kezdte sikerekben gazdag edzői pályafutását, több országban is dolgozott.

A lengyel válogatott a világbajnokságon 3. lett csoportjában, s nem jutott a legjobb 16 közé. Először 2-0-ás vereséget szenvedett Ecuadortól, majd 1-0-ra kapott ki a későbbi bronzérmes házigazda német gárdától. Így a Costa Rica elleni 2-1-es győzelem már csak a sikeres búcsút jelenthette.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik