NSO/GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU) 2017.05.13 06:58 Frissítve: 2017.05.13 13:40

NBA: drámai végjáték, 7. meccs dönt a továbbjutóról – videó

A Washington Wizards John Wall három és fél másodperccel a vége előtt dobott hárompontosával 92–91-re legyőzte a Boston Celticset az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, így a hetedik meccs dönt arról, hogy melyik csapat jut be a Keleti főcsoport döntőjébe.

John Wall hárompontosával „életben maradt” a Washington Wizards (Fotó: Twitter)

 

Washington Wizards–Boston Celtics 92–91

A Nemzeti Sport Online szakmai
együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Wallé volt az utolsó szó. Hektikus meccset vívtak egymással a csapatok, ahol egyik fél sem játszott igazán jól, viszont végig szorosan alakult az eredmény – ilyen volt a hajrá is, ahol szintén felváltva érkeztek a nagy kosarak. Ebből végül a Wizards jött ki jobban, Isaiah Thomas hiába pörgött fel a negyedik negyedre, a túloldalon Bradley Beal többször is válaszolni tudott és bár hét másodperccel a vége előtt úgy tűnt, hogy megnyerheti a meccset a Celtics (Horford kettesével 91–89-re vezettek), jött John Wall és három másodperccel az órán elsüllyesztette a győztes triplát. Így hiába kezdett az irányító 1/12-vel mezőnyből, végül mégis nyerőembernek bizonyult és a fővárosiak utolsó 26 pontjából 23-at vagy ő, vagy Beal szerzett – nem szép találkozón, de teljesítette a feladatot a Washington, így hetedik meccsre utazhat a társaság.

Döntés Bostonban. Minden esélye megvolt a Celticsnek arra, hogy lezárja a párharcot ezen az estén, de bő egy perccel a vége előtt hiába vezetett öt ponttal a társaság, Thomas eladta a labdát, kaptak belőle egy triplát, majd szintén Thomas kapott egy blokkot Walltól, ebből pedig kiegyenlített a Wizards. Így is egy jó védekezésre voltak a sikertől, de Wall triplája beesett – pedig azt a játékot nem is rá rajzolta fel Scott Brooks vezetőedző, az irányító mentette meg a helyzetet és süllyesztette el a távolit Bradley felett. A triplák összességében egyik oldalon sem ültek, a Washington még büntetőből is elrontott nyolcat, cserébe viszont megnyerte a lepattanózást és 46–28-ra múlta felül a Bostont a festékből – ez mindenképpen fontos faktor volt, de a mérleg nyelvét akkor is Wall triplája jelentette. A döntés így a hetedik összecsapásra maradt, ahol bízhat a hazai pályában a Celtics, hiszen a két csapat idei tíz egymás elleni mérkőzéséből tízszer az otthon játszó együttes örülhetett.

A Wizards legjobb dobói: Beal 33/3, Wall 26/6, Morris 16/6
A Celtics legjobb dobói: Thomas 27/15, Bradley 27/9, Horford 20/6 

 NBA, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
Washington Wizards–
Boston Celtics 92–91
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.15 23:43:22

Kosárlabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Megilletődöttségről, félszről szó sem lehet.

2018.03.03 09:22:07

Kosárlabda L. PAP ISTVÁN

„A gyíkot is hiába rakja be egy százezer wattos lámpa alá, és hiába világítja kitartóan, nem lesz belőle krokodil.”

2018.02.18 23:22:42

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

NS-VÉLEMÉNY. Mint egy igazi vezér és versenyló, a derbi napján futott nagyot.

2018.02.13 08:19:42

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

A Barcától nem megy senki sem a nemzeti együttesekbe, ez eddig is így volt, ezután is így lesz.