HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2009.08.17 20:10 Frissítve: 2014.08.27 01:49

A csehek is megfőttek a szolnoki katlanban

Esélyt sem hagyott ellenfelének a magyar válogatott, az elejétől kezdve nagy iramot diktálva, végül 70–55-re győzte le Csehországot az Eb-pótselejtező 5. fordulójában. Ezzel pedig összevetésben is kedvező pozícióba került ellenfelével szemben. Ráadásul a másik mérkőzésen az ukránok hosszabbításban legyőzték az észteket, így pedig biztossá vált a bennmaradásunk.

A kép csalóka: a mérkőzésen mi kerekedtünk a csehek fölé. (Fotó: Czagány Balázs)
A kép csalóka: a mérkőzésen mi kerekedtünk a csehek fölé. (Fotó: Czagány Balázs)

 

A végsőkig kiélezett Eb-pótselejtező-sorozat kétharmadánál járva egyre inkább előtérbe került a számolgatás: mennyivel kell nyerni itt, mennyivel lehet kikapni ott...

A legjobb, egyben legkézenfekvőbb eshetőség, hogy férfiválogatottunk mindkét hátralévő mérkőzését megnyeri, mert ez esetben biztos a bennmaradás, sőt a csoportelsőség is valószínű. Ebben a számunkra legkedvezőbb variációban azonban benne van az is, hogy megverjük az észteket csütörtökön Tallinnban, ami azért is lenne bravúr, mert eddig ebben a sorozatban senki sem nyert még idegenben, azaz mindig érvényesült a hazai pálya előnye.

Már csak ezért is volt kötelező nekünk győzni Szolnokon. Méghozzá, ha lehet, több mint hat ponttal. Ennyivel (71-65) maradt ugyanis alul a magyar együttes a második fordulóban Prágában.

Az első negyedben valóságos triplaesőt zúdítottunk ellenfelünkre, Horváth Ákos és Körtélyesi Gergely is több kiváló távoli dobással járult hozzá a 16-9-s vezetés megszerzéséhez.

A második negyedben majdnem megduplázta előnyét a magyar válogatott, beszállt a pontgyártásba Lóránt Péter és Kámán Tamás is beszállt a pontgyártásba.

A nagyszünetet követően maradt a tekintélyes különbség, az ellenfélnél csak a center Benda villogott, miközben a házigazdák részéről Horváth és Lóránt is már 12 pontnál tartott. Kámán Tamás triplája látványosan zárta a harmadik negyedet, ekkor már 62-37-et mutatott az eredményjelző.

Ezzel voltaképpen eldőlt a meccs, az utolsó szakaszban a csehek már csak szépíteni tudtak a kiadós vereségen, a vége 70-55-ös magyar siker.

Ráadásul a másik mérkőzésen az ukránok hosszabbításban legyőzték az észteket, így pedig biztossá vált a bennmaradásunk.

MESTERMÉRLEG
 

Mészáros Lajos: Gratulálok a válogatott minden tagjának, a két edzőnek, a stábnak, a becsülettel és alázattal elvégzett csapatmunka hozta meg a sikert. Azt a sikert, ami az ukránok győzelmével már biztosan az A-divízióban maradás. 

 

 

Michal Jezdik: Jól kezdtünk, de aztán rengeteget hibáztunk támadásban és védekezésben. Az utolsó negyedben mindent megpróbáltunk, de túl nagy volt a hátrányunk ahhoz, hogy egy számunkra kedvező arányú vereséget kicsikarhassunk.   

 

 

FÉRFI KOSÁRLABDA, EB-PÓTSELEJTEZŐ

5. FORDULÓ

 

MAGYARORSZÁG-CSEHORSZÁG 70-55 (16-9, 21-11, 25-17, 8-18)

 

2019.01.15 23:50:09

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Helló, Európa, megint itt vagyunk!

2018.12.22 11:58:15

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

„Talán a csarnokunk lehetne modernebb, én úgy gondolom, egy ekkora klubnak jobb létesítmény dukálna.”

2018.12.08 10:05:09

Kosárlabda GYŐRI FERENC

„Az Eb-n az egész ország velünk volt. A legjobb tizenhat közé kerültünk, ez hatalmas élményt jelentett.”

2018.11.26 22:01:40

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. „Legyen Budapesten olyan szerethető kosárcsapat, amelyik képes megtölteni a csarnokot, a nézőknek ne a légiósokat és az epizodista magyarokat kelljen figyelniük, hanem a tehetséges, saját nevelésű játékosokat.”