Magyarország női kosárlabda Eb-rendezésre pályázik

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.06.06. 15:17
null
1997 után rendeznénk ismét női Eb-t (Fotó: Fuszek Gábor)
Címkék
Magyarország jelentkezik a 2015-ös női kosárlabda Európa-bajnokság megrendezésére.

Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának elnöke, valamint Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) vezetője hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a készülőben lévő pályázat riválisai Spanyolország, Szerbia, valamint Fehéroroszország és Litvánia közösen lesznek.

„Az eddigi utolsó magyar rendezésű Európa-bajnokság még 1997-ben volt. Ha a jelenleg Sopronban zajló pótselejtezőt sikerrel vesszük, az nagy lökést adhat terveinknek – mondta Bánki Erik. – A soproni tornán komisszárként jelen lévő török Emin Balci, aki egyben az európai szövetség technikai vezetője, már felajánlotta nekünk a segítségét, ami azért nagy szó, mert ő volt a főszervezője a tavalyi férfi és lesz a főszervezője a 2014-es női világbajnokságnak Törökországban.”

Szalay Ferenc közölte, hogy az MKOSZ leadta jelentkezését, egyelőre pontos helyszínek nélkül.

„Az európai szövetség jövőre hirdeti ki a győztes pályázatot, és mivel akkor lesz százéves a magyar kosársport, szeretnénk otthont adni a FIBA Europe végrehajtó bizottsági ülésének – tette hozzá a szövetség első embere. – Nagy ajándék lenne, ha éppen akkor jelentenék be, hogy mi bonyolíthatjuk le a 2015-ös kontinensbajnokságot. A rendezés egyébként nem lenne rentábilis, de nekünk az a feladatunk, hogy példaképeket állítsunk az utánpótlás elé.”

Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára jelezte, hogy a kormány teljes mellszélességgel támogatja az MKOSZ törekvését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik