FAZEKAS ZOLTÁN (VITORIA) 2017.02.16 22:27 Frissítve: 2017.02.16 22:41

Kosárlabda: Volt bennem és a csapatban feszültség – Hanga

A spanyol férfi kosárlabda Király-kupa negyeddöntőjében a Tenerife ellen a Baskoniát 16 ponttal győzelemhez segítő Hanga Ádámot a győzelem mámorában az sem zavarta, hogy a szokásosnál kevesebb időt töltött a pályán.

 

„Így kell kezdeni egy nyolcas döntőt! Azt nem mondanám, hogy izgultam, de azért volt bennem és a csapatban feszültség. A Tenerife jól játszott, tipikus kupameccset vívtunk” – mondta Hanga Ádám a Nemzeti Sportnak.

A magyar játékos szokatlanul sokat ült a padon.

„Hamar megkaptam a második személyi hibámat, utána pedig a második negyedben egyáltalán nem kerültem vissza a pályára. Az az igazság, hogy iszonyatosan nagy energiával kezdtem a mérkőzést, nagyon felpörögtem. Sok idő telt el addig, amikor a harmadik negyed közepén újra beálltam, kicsit besavasodtam. De nem volt gond, mert jól ment a játék a többieknek” – fogalmazott Hanga, aki annak örült, hogy a nyolcas döntő első mérkőzését kipipálta a csapata.

„Az ilyen jellegű tornákon az első találkozó a legnehezebb. Megtettük az első lépést, ez a lényeg. A Real Madrid–Andorra párharc továbbjutója jön? Egyáltalán nem érdekel, ki nyer. Úgyis a jobb formában lévő gárda jut tovább, mert ez már csak ilyen” – mondta Hanga határozottan.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.24 00:36:09

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Az a pőre sorsuk, hogy megmaradnak örökös háttérmunkásoknak.

2017.09.17 16:21:39

Kosárlabda nemzetisport.hu

Goran Dragicék veretlenül szerezték meg történelmük első nagy címét.

2017.09.13 11:48:56

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

„Hosszú távon nem lenne szerencsés, ha a válogatott lenne a magyar kosárlabdázás zászlóshajója.”