D. Á. 2020.04.04 21:10 Frissítve: 2020.04.04 21:32

Kosárlabda: sok hazai klub szerződést bontott játékosaival

Újabb sportolók estek áldozatául a koronavírus-járvány miatti megszorításoknak, ugyanis a magyar kosárlabda klubok is bércsökkentést hajtottak végre, vagy azonnal szerződést bontottak játékosaikkal. Így járt Mészáros Máté is, aki a Jászberényi KSE csapatában játszott. A korábbi válogatott kosárlabdázó a Hír Tv-nek nyilatkozott.

Mészáros Máté (kékben) szerződését felbontotta a Jászberény (Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe)

Mivel a koronavírus miatti veszélyhelyzet okán lefújta az idei bajnokságot a magyar szövetség, így a kosárlabdázókat nem érte váratlanul a hazai klubok döntése, az, hogy sokuknak közös megegyezéssel felbontották a szerződését.

„A szövetség a klubok vezetőségére bízta hogy az ő anyagi helyzetükhöz mérten próbáljanak egy közös megállapodást kötni minden játékossal, és ennek tudatában sikerült, azt gondolom, most már szinte minden csapatnak lezárni az élő szerződéseket” – nyilatkozta a Hír Tv-nek a korábbi válogatott kosárlabdázó Mészáros Máté, akivel a Jászberényi KSE csapata bontott szerződést.

A kialakult helyzetben sok játékos több havi fizetésétől esik el, és még azt sem tudja, hogy mikortól lesz új szerződése, nyár végén, ősszel, vagy akár még később. Néhányan közülük próbáltak lépéseket tenni az ügyben, és a tavaly megalakult Kosárlabdázók Érdekvédelmi Szervezetéhez fordultak.

„Voltak egyeztetések Lóránt Péterrel. Azt gondolom, hogy ők sem tudtak erre a helyzetre felkészülni, ez olyan szituáció, ami rendkívüli, egyedi eset, és reméljük, hogy a jövőben nem fordul elő, de biztos vagyok benne, hogy akkor már lesznek megoldások erre a szituációra is” – tette hozzá Mészáros.

A volt válogatott kosárlabdázó elmondta, a helyzetben nem is a bizonytalanság a legrosszabb, hanem az, hogy veszélybe kerülhet a magyar kosárlabdasport jövője is, miután egyre több játékos gondolkozik azon, hogy az élsport helyett inkább a civil életet válassza.

2020.05.23 20:31:28

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Továbbra is csodaszámba megy, ha női edző kerül női együtteshez, a férfiszakág csapatai pedig a »teve a tű fokán« kategóriába tartoznak a női szakvezetők számára.

2020.05.02 09:59:31

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A magyar válogatott kosárlabdázója nem lepődött meg Vojvoda Dávid hazatérésén.

2020.04.27 13:48:18

Kosárlabda THURY GÁBOR

Atlantában nem engedhették meg maguknak, hogy ne a legjobbakkal álljanak ki.

2020.04.14 16:20:10

Kosárlabda L. PAP ISTVÁN

A háborúban álló Jugoszláviából érkező mester először 1995-ben a BSE ellen vezette a dobogó tetejére a PVSK-t.

2020.03.26 22:22:58

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nem véletlenül volt »Mr. Kosárlabda« a beceneve Boriszlav Sztankovicsnak, a nemzetközi szövetség nemrég elhunyt tiszteletbeli főtitkárának.