Kosárlabda: Hiteles emberek kellenek, mint Dávid Kornél vagy én - Rátgéber

Vágólapra másolva!
2012.03.02. 08:33
Címkék
Ha az elnökség a pénteki ülésén jóváhagyja, Dávid Kornél, a Phoenix Suns játékosmegfigyelője lesz a férfiválogatott csapatvezetője. Hazánk eddigi egyetlen NBA-játékosa, aki később Euroliga-döntőt játszott és két Spanyol Kupát nyert a Tau Cerámicával, izgalommal várja a leendő szerepkörével járó feladatokat.

Amikor Rátgéber Lászlót kinevezték kapitánynak, ő megkeresett, beszélgettünk, megkérdezte, számíthat-e rám, én pedig örömmel mondtam igent, hiszen megtisztelő feladat a nemzeti csapatnál dolgozni. Rátgéber Laci azt mondta, szinte mindenben kikéri a véleményemet, ami ugyanakkor nem egyenlő azzal, hogy minden edzésen ott leszek vagy beleszólok a taktikába” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Dávid Kornél, aki hozzátette, nem edző lesz a válogatottnál, mert a Phoenix Suns játékosmegfigyelőjeként tréneri munkát nem vállalhat.

„Ott leszek az együttes közelében, sőt a meccseken még valahová a kispadra is leülök... Véleményezem majd a keret játékosait, megosztom a taktikai, technikai és egyéni észrevételeimet Lacival, szervezem a csapat körüli teendőket, képviselem a válogatottat, igyekszem javítani a megítélését, imázsát" – fogalmazott a korábbi válogatott játékos.

„Érthetetlen, hogy eddig miért nem volt a válogatottnál szerepe. Most hiteles emberek kellenek, olyanok, mint én vagy Dávid Kornél, akiknek nem egzisztenciális kérdés a válogatottnál dolgozni. Az első beszélgetésünket félórásra terveztük, négy óra lett belőle... Nagy öröm lesz számomra, ha az elnökség elfogadja a jelölését, mert egyformán látjuk Kornéllal a sportágat, ismertségéből, tapasztalatából csak profitálhat a magyar kosárlabda” – mondta a leendő csapatvezetővel kapcsolatban Rátgéber László, a férfiválogatott szövetségi kapitánya.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, DÁVID KORNÉL HOGYAN LÁTJA A MAGYAR KOSÁRLABDA, A FÉRFIVÁLOGATOTT HELYZETÉT, OLVASSA EL A VELE KÉSZÜLT INTERJÚT A NEMZETI SPORT MAI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik