Kosárlabda: történelmet írhat az amputált lábú exgyőri

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.31. 10:09
null
Natasa Kovacsevics fantasztikus visszatérés küszöbén (Forrás: telegraf.rs)
A szerb Crvena zvezda női kosárlabdacsapat profi szerződést kínál Natasa Kovacsevics korábbi győri kosárlabdázónak, aki 2013 szeptemberében egy tragikus buszbalesetben elvesztette az egyik lábát – két évvel később azonban ismét a legmagasabb szinten bizonyíthat.

 

Kovacsevics egy évvel ezelőtt, egy speciális műlábbal már megkezdte az egyéni edzéseket, 2015 februárjában pedig már csapattal is tréningezett.

Néhány napja csatlakozott a belgrádi klub edzéseihez – írja a szerb telegraf.rs. Jól mozgott, probléma nélkül, jól érezte magát a pályán.

Teljesítménye meggyőzte az edzőket, akik szívesen látnák a csapatban, így profi szerződést ajánlottak Natasának. Az igazolás véglegesítéséhez a szerb (KSS) és az európai szövetség (FIBA) engedélyére van szükség, utóbbi támogatja a visszatérést, a szerbek még nem nyilatkoztak az ügyben.

A telegraf.rs külön kiemelte, hogy Kovacsevics Szerbiában rengeteg fiatal példaképe lett, illetve hogy ő lehet az első az ország és a kontinens történetében, aki speciális műlábbal szerepel az első osztályban.

Kovacsevics elképesztő lelkierőről tett tanúbizonyságot a tragikus baleset óta, hozzáállásáért megkapta a Szerb Válogatott Sportolók Szövetségének 2013-as fair play díját, illetve nemzetközi különdíjat kapott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól, az Európai Kosárlabda-szövetség (FIBA Europe) a sportág ifjúsági nagykövetének nevezte ki, a Crvena zvezdával támogatásával pedig tavaly létrehozták a Natasa Kovacsevics Alapítványt, amelynek célja, hogy a tartós egészségi problémákkal, sérülésekkel küzdő sportolók rehabilitációját támogassa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik