MTI 2020.04.26 09:08 Frissítve: 2020.04.26 09:58

Kosárlabda: a férfimezőnyben kaphat edzői munkát Cziczás László

A férfimezőnyben kaphat edzői munkát Cziczás László, aki szerdán távozott a DVTK női kosárlabdacsapatának vezetőedzői posztjáról.

 

Cziczás László folytatta volna a munkát Miskolcon (Fotó: Földi Imre)

Nem terveztem mást. Ez a helyzet annyira friss és új, hogy nem volt még időm azon morfondírozni, mit hoz a jövő. Várom a lehetőségeket, és van is már érdeklődés” – nyilatkozta az M4 Sportnak a 41 éves tréner.

Cziczás elárulta, kapott egy meglepő megkeresést, de nem a női vonalról.

Nagyon megszerettem a női szakágat, nagyszerű dolog nőkkel dolgozni. Vannak nehézségei, de fantasztikus az az alázat és munkamorál, amivel ők dolgoznak” – hangsúlyozta.

Hozzátette, egyrészt nem szeretne nagyon távol kerülni a Ceglédbercelen élő családjától, másrészt a férfivonalra áttérni óriási változás és nagy bátorság lenne, hiszen tapasztalatai szerint akkora a különbség a két szakág között, mintha két külön sportágról lenne szó.

Cziczás játékosként 1993 és 2009 között a Szolnoki Olaj KK csapatát erősítette, majd pályafutása utolsó idényét Debrecenben töltötte. Vezetőedzőként 2014 és 2018 között a Ceglédet, majd a legutóbbi két idényben a DVTK-t irányította. A miskolciak tavaly bajnoki döntőbe jutottak, míg a mostani idényben a második helyen álltak, amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakították és később lezárták a bajnokságot.

Mindenképpen szerettem volna folytatni a munkát Diósgyőrben, mert fantasztikusan jól éreztem magamat, nagyon jó volt a csapat és a vezetőség is, minden úgy alakult, ahogy számítottam rá, de sajnos a legutolsó ponton elcsúszott a klub és az én álláspontom” – magyarázta.

Hangsúlyozta, semmiképpen nem akarja végleg bezárni a kaput maga mögött, mert azzal számol, hogy előbb-utóbb visszatérhet Miskolcra.

Nagy csalódás, mert nagyon gyors lefolyású volt ez az egész. Mintha leöntöttek volna forró szurokkal, de úgy gondolom, békében váltunk el, és bízom benne, hogy ennek a sikersztorinak lesz még folytatása” –mondta.

Cziczás kifejtette, nyilvánvaló, hogy a legtöbb klubnál megszorítások vannak a koronavírus-járvány miatt kialakult válság következtében, ezeket természetesen el kell fogadni, ő maga is elfogadta.

Egyelőre úgy néz ki, hogy Miskolcon – megfogalmazása szerint – nem lesz annyira ütős csapat, mint az elmúlt évben volt, de egyáltalán nem ez az oka, hogy eljött onnan, sőt nagy kihívásként élte volna meg a munkát egy gyengébb csapattal, ez nem lett volna idegen tőle, hiszen korábban is inkább gyengébb keretekkel dolgozott.

Az én szerződésemben nem találkoztak az álláspontok, részletekről azonban nem szívesen beszélek. Két évig ott voltam, semmi rosszat nem akarok a volt klubomnak. Ők most nem tudták azt megajánlani nekem, ami miatt elhagytam volna a családomat– utalt a Pest megyei település és a borsodi megyeszékhely közötti több mint 170 kilométeres távolságra.

Cziczás elmondta, Székely Norbert szövetségi kapitány továbbra is számít a munkájára, vagyis váratlan távozása ellenére marad a női válogatott másodedzője.

2020.05.23 20:31:28

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Továbbra is csodaszámba megy, ha női edző kerül női együtteshez, a férfiszakág csapatai pedig a »teve a tű fokán« kategóriába tartoznak a női szakvezetők számára.

2020.05.02 09:59:31

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A magyar válogatott kosárlabdázója nem lepődött meg Vojvoda Dávid hazatérésén.

2020.04.27 13:48:18

Kosárlabda THURY GÁBOR

Atlantában nem engedhették meg maguknak, hogy ne a legjobbakkal álljanak ki.

2020.04.14 16:20:10

Kosárlabda L. PAP ISTVÁN

A háborúban álló Jugoszláviából érkező mester először 1995-ben a BSE ellen vezette a dobogó tetejére a PVSK-t.

2020.03.26 22:22:58

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nem véletlenül volt »Mr. Kosárlabda« a beceneve Boriszlav Sztankovicsnak, a nemzetközi szövetség nemrég elhunyt tiszteletbeli főtitkárának.