Kosár: letették a Soproni Darazsak Akadémia alapkövét

Vágólapra másolva!
2014.07.11. 20:51
Letették a Soproni Darazsak Akadémiai Oktatóközpont alapkövét pénteken; az 550 millió forintból jövő nyárra az MKB Aréna mögé emelendő épület 1800 négyzetméterrel toldja közel másfélszeresére a kosaras komplexum területét, befogadóképességét pedig 1800-ról 3200 fősre bővíti.

Török Zoltán, a létesítményt üzemeltető Raabersport Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a jövő nyári, magyar-román rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság után kezdik meg a terem átalakítását, hogy 2016-ban megkezdődhessen benne az akadémiai működés.

„Ha a jövő generációjának építeni akarunk valamit, azt csak olyan alapokra lehet, amely a múlt legmélyebb tiszteletén alapszik" – emelte ki az ünnepségen Török Zoltán.

Bokor Ákos, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagja hangsúlyozta: hónapokon belül megkezdődhet a 13 hazai kosárlabda-akadémia auditálása, de az eddig elért sikerek alapján a soproniaknak nincsen félnivalójuk, hiszen a város kiemelkedő képzőközpont, ahonnan a lányok után már fiúk is kerültek be a válogatottba.

Igyekszünk nyugati mintára kialakítani olyan feltételrendszert, ahol minden adott a továbbfejlődéshez – emelte ki Bokor Ádám.

A 2013–14-es időszakban 24 sportcsarnok felújítási munkálatai zajlottak társaságiadó-kedvezményből (TAO), valamint 10 tornatermet újítottak fel, a szakszövetség pedig szinte minden kérelemnek helyt ad, amelyik a realitás határain belül mozog, összesen egymilliárd forintos értékben; ezek közül a soproni volt a legnagyobb értékű.

Sopronban a sportnak, különösen a kosárlabdának fontos szerepe van a város életében, az utánpótlás-nevelés pedig az élvonalban maradás elengedhetetlen feltétele, hangsúlyozta Fodor Tamás (Fidesz) polgármester.

A most induló beruházás kapcsán kiemelte: az építkezés – amelyhez a kormányzat 420, a város 130 millió forintot biztosít – „nemcsak soproni, hanem országos jelentőségű lehetőség, amivel nyilvánvalóan élni kellett", az akadémiai rendszer itteni bevezetése pedig a város számára is komoly presztízs-értékkel bír.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik