Kosár: Felvettem a versenyt a többi Spurs-kiszemelttel – Hanga

Vágólapra másolva!
2015.06.19. 11:05
Hanga Ádám három év után ismét Texasban járt, és három napot töltött el az NBA-ban szereplő San Antonio Spurs edzőtáborában.

A spanyol Laboral Kutxa hátvédje az előző évadban az olasz Avellinónál szerepelt kölcsönben, majd négy meccsre visszatért a vitoriai klubhoz (amelyhez még két év szerződés köti), aztán a San Antonio Spurs edzőtáborába vezetett az útja.

„Szinte többet utaztam, mint amennyi időt San Antonióban eltöltöttem – kezdte élménybeszámolóját a 26 éves kosaras, akinek a játékjogát 2011-ben szerezte meg az ötszörös NBA-bajnok Spurs. – Szombaton megérkeztem, vasárnap volt egy felmérés, amelyen a gyorsaságot, sprinteket, karfesztávot, súlyt, súlypontemelkedést és ehhez hasonlókat mértek, teszteltek. Hétfőn már két tréningen vettünk részt, úgy huszonöt-harmincan lehettünk, a délelőtti foglalkozás kemény és megterhelő volt, rengeteg öt az öt és egy az egy elleni játékkal. Bevallom, ekkor még nem voltam kirobbanó formában az utazás okozta fáradtság és az időeltolódás utáni átállás miatt."

A magyar játékos 2012-ben volt legutóbb a texasiak vendége, akiknek jelenleg mindössze öt, érvényes szerződéssel rendelkező kosárlabdázójuk van, köztük a francia Tony Parker és az amerikai Danny Green, akik a minitábor idején Hangáékkal szimultán edzettek kettesben.

„Kedd délelőtt megint edzettünk, játszottunk, ekkor már jó formában voltam, és megmutattam, mit tudok, hogy fejlődtem – folytatta a hátvéd. – Találkoztam az egész szakmai stábbal, Gregg Popovich főedzővel is, de nem beszéltünk, mert elég sűrű volt a program, nagy volt a rohanás. Xavi Schellinggel viszont sokat beszélgettem – ő a Manresa erőnléti edzője volt, onnan ismerjük egymást, de már tavaly óta a Spursnek dolgozik."

Hanga örült, hogy három év után ismét ott lehetett a csapatnál, még ha csak egy rövid és gyors látogatás erejéig is.

„A megfigyelők és a szakmai stáb is örült, hogy egészséges vagyok, hogy nem fáj a térdem. Szerintem látták, hogy fel tudom venni a versenyt a többi kiszemelttel és meghívottal, de ennek a minitábornak nincs túl nagy jelentősége. Jó lenne, ha a júliusi nyári táborra is el tudnék jönni, ez azonban bonyolult, mert először is a Laboralnak el kellene engednie" – árulta el Hanga, aki a jövő héten, évek óta először, végre elmehet nyaralni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik