HIRDETÉS
HIRDETÉS
BOBORY BALÁZS (KOLOZSVÁR) 2017.09.05 19:03 Frissítve: 2017.09.05 20:18

Kosár Eb: magyar zászlót égettek a románok – videó

Ahogy bármilyen sportágban egy magyar–román összecsapás előtt, most is az volt a nagy kérdés, hogy mennyire sikerül rendet tartani a városban vagy a csarnok környékén, mert mindkét tábor nagyon készült a rangadóra.  

HIRDETÉS
(Fotó: Koncz György)

 

Pezsgett az élet Kolozsváron kedden, Mátyás király szobra környékén, az óvárosban rengetegen lófráltak, ettek-ittak, de nem volt a korábbinál nagyobb a szurkolói jelenlét, sőt, esetenként több horvát, vagy spanyol drukkerbe lehetett belebotlani, mint honfitársainkba.

Az előzetes hírek arról szóltak, hogy a magyar szurkolók a főtéren gyülekeznek, és másfél órával a mérkőzés előtt együtt vonulnak a sportcsarnokhoz, ami nagyjából két kilométeres távot jelent. Aztán ebből nem lett semmi, talán elővigyázatosságból, mert az is elterjedt, hogy a román kemény magnak is ott lesz a találkozási pont.

Így aztán angyali nyugalomban telt a nap, és minden rendben is volt addig, amíg a csarnok előtt nem találkoztak a két ország szurkolói. A nagyobb balhénak elejét vették a rohamrendőrök, azonban teljesen elszeparálni nem sikerült a feleket, így történhetett meg, hogy a saját szektora bejáratához siető magyar családtól – apuka, anyuka, egy kiskamasz fiú, illetve lány – a CFR Cluj futballcsapatának szurkolói egész egyszerűen elkobozták a piros-fehér-zöld zászlót. Innen már sejteni lehetett, hogy mi következik: mindössze másfél méterre a biztonsági szolgálattól és a rend őreitől meggyújtották a lobogót, aztán még arra is vigyáztak, hogy nehogy valaki felvegye, mert azért volt erre kísérlet, egy termetes középkorú honfitársunk részéről. Csak ezután állták körbe a zászlót a rendőrök, és szerencsére lecsillapodtak a kedélyek.


A csarnokban megfelelő távolságban voltak már egymástól a táborok, így csak a szokásos verbális csata ment. Az igazi „háborút” úgy is a csapatoknak, a parketten kellett megvívniuk.


HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.12 08:26:39

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

Ivkovics Sztojan szerint idegenben is nyerhet a kosárválogatott a pénteki vb-selejtezőn.

2018.08.27 18:12:52

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A magyar válogatott Govens Darrin helyére sokoldalú csapatjátékost kaparintott meg a bajnoki ezüstérmes Falco Ron Curry személyében.

2018.08.16 09:02:59

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

Patinás francia klubnál, az 1984-ben Koracs-kupa-győztes Pau-Ortheznél folytatja pályafutását.

2018.08.11 10:05:44

Kosárlabda nemzetisport.hu

Julie Vanloo fel is teszi a kérdést: „Sportágat kellene váltanom?”

2018.08.05 13:30:02

Kosárlabda nemzetisport.hu

Krivacsevicset meghívták a világ legmagasabb modelljei közé, de a Botassporhoz már játszani megy.

HIRDETÉS
HIRDETÉS