HIRDETÉS
BOBORY BALÁZS (KOLOZSVÁR) 2017.09.05 19:03 Frissítve: 2017.09.05 20:18

Kosár Eb: magyar zászlót égettek a románok – videó

Ahogy bármilyen sportágban egy magyar–román összecsapás előtt, most is az volt a nagy kérdés, hogy mennyire sikerül rendet tartani a városban vagy a csarnok környékén, mert mindkét tábor nagyon készült a rangadóra.  

(Fotó: Koncz György)

 

Pezsgett az élet Kolozsváron kedden, Mátyás király szobra környékén, az óvárosban rengetegen lófráltak, ettek-ittak, de nem volt a korábbinál nagyobb a szurkolói jelenlét, sőt, esetenként több horvát, vagy spanyol drukkerbe lehetett belebotlani, mint honfitársainkba.

Az előzetes hírek arról szóltak, hogy a magyar szurkolók a főtéren gyülekeznek, és másfél órával a mérkőzés előtt együtt vonulnak a sportcsarnokhoz, ami nagyjából két kilométeres távot jelent. Aztán ebből nem lett semmi, talán elővigyázatosságból, mert az is elterjedt, hogy a román kemény magnak is ott lesz a találkozási pont.

Így aztán angyali nyugalomban telt a nap, és minden rendben is volt addig, amíg a csarnok előtt nem találkoztak a két ország szurkolói. A nagyobb balhénak elejét vették a rohamrendőrök, azonban teljesen elszeparálni nem sikerült a feleket, így történhetett meg, hogy a saját szektora bejáratához siető magyar családtól – apuka, anyuka, egy kiskamasz fiú, illetve lány – a CFR Cluj futballcsapatának szurkolói egész egyszerűen elkobozták a piros-fehér-zöld zászlót. Innen már sejteni lehetett, hogy mi következik: mindössze másfél méterre a biztonsági szolgálattól és a rend őreitől meggyújtották a lobogót, aztán még arra is vigyáztak, hogy nehogy valaki felvegye, mert azért volt erre kísérlet, egy termetes középkorú honfitársunk részéről. Csak ezután állták körbe a zászlót a rendőrök, és szerencsére lecsillapodtak a kedélyek.


A csarnokban megfelelő távolságban voltak már egymástól a táborok, így csak a szokásos verbális csata ment. Az igazi „háborút” úgy is a csapatoknak, a parketten kellett megvívniuk.


2019.01.15 23:50:09

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Helló, Európa, megint itt vagyunk!

2018.12.22 11:58:15

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

„Talán a csarnokunk lehetne modernebb, én úgy gondolom, egy ekkora klubnak jobb létesítmény dukálna.”

2018.12.08 10:05:09

Kosárlabda GYŐRI FERENC

„Az Eb-n az egész ország velünk volt. A legjobb tizenhat közé kerültünk, ez hatalmas élményt jelentett.”

2018.11.26 22:01:40

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. „Legyen Budapesten olyan szerethető kosárcsapat, amelyik képes megtölteni a csarnokot, a nézőknek ne a légiósokat és az epizodista magyarokat kelljen figyelniük, hanem a tehetséges, saját nevelésű játékosokat.”