Kosár Eb: Hangát NBA-klasszis kérdezte tengerentúli karrierjéről

Vágólapra másolva!
2017.09.04. 09:56
Vojvoda Dávid, a magyar kosárlabda-válogatott hátvédje a mieink Montenegró elleni vereségét (48–72) követően elárulta, szállodai szobatársát, Hanga Ádámot a hotelben egy igazi szupersztár is leszólította, és NBA-karrierjéről érdeklődött.

„Sajnos kikaptunk Montenegrótól is, rosszul dobtunk, kemény védekezést kaptunk, megérdemelten nyert az ellenfél. Ilyenkor a csapattal még az öltözőben beszélgetünk a mérkőzésről, a szállodába visszatérve, a vacsoránál már nem annyira. Sőt az étkezéseknél nem is szoktunk hangoskodni, ez szabály nálunk, a telefont sem használjuk. A kora délutáni meccsek miatt este több időnk van, ilyenkor azért jut idő megnyugodni, átgondolni a történteket elalvás előtt” – mondta Vojvoda Dávid a Nemzeti Sportnak.„Sajnos kikaptunk Montenegrótól is, rosszul dobtunk, kemény védekezést kaptunk, megérdemelten nyert az ellenfél. Ilyenkor a csapattal még az öltözőben beszélgetünk a mérkőzésről, a szállodába visszatérve, a vacsoránál már nem annyira. Sőt az étkezéseknél nem is szoktunk hangoskodni, ez szabály nálunk, a telefont sem használjuk. A kora délutáni meccsek miatt este több időnk van, ilyenkor azért jut idő megnyugodni, átgondolni a történteket elalvás előtt” – mondta Vojvoda Dávid a Nemzeti Sportnak.

A 27 éves kosaras elárulta, szobatársánál, Hanga Ádámnál a kétszeres NBA-bajnok Pau Gasol érdeklődött a karrierjét illetően.

„Örülök, hogy eddig jól tudtam aludni, kipihentem magam, ami nagyon fontos. Hanga Ádámmal vagyok egy szobában, és ez azért is szuper, mert ha beszélgetünk a meccseinkről vagy az ellenfelekről, rengeteg jó meglátása van, amelyek segítenek nekem a mérkőzéseken. Nagyon tisztelik itt a szállodában, szinte maga sem hitte el, amikor Pau Gasol, a San Antonio Spurs sztárja odalépett hozzá, és kérdezősködött, miért nem került az idén nyáron az NBA-be, pedig ő már úgy tudta, hogy biztosan a tengerentúlra szerződik.”

„A szálloda egyébként tényleg minden igényt kielégítő, nincs olyan, amit ne intéznének el nekünk, vagy ne állna rendelkezésünkre, most már csak győznünk kellene. Nagyon rosszul dobtunk az eddigi meccseken, valószínűleg azért, mert még nem mindenki tudta feldolgozni, megszokni, hogy Európa-bajnokságon szereplünk. Sokan nem játszottak még ekkora csarnokban, ilyen körítés mellett mérkőzéseket, rengeteg az újságíró és a neves játékos a csarnokban vagy a szállodában, elképesztő a felhajtás.”

„Ahogy a meccs után mondtam, nekünk most kezdődik az Eb, jön a két legfontosabb mérkőzés. A vasárnapi videózás közben Ivkovics Sztojanon is éreztem, hogy hogy próbálja a megszokottnál is jobban feltüzelni, felpörgetni a társaságot. Van esélyünk a győzelemre, élni akarunk vele.”

KOSÁRLABDA
FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
C-CSOPORT (Kolozsvár)
14.00:
MAGYARORSZÁG–Csehország (Tv: M4 Sport)
16.45: Montenegró–Horvátország (Tv: M4 Sport)
19.30: Spanyolország–Románia
D-CSOPORT (Isztambul)
13.15:
Lettország–Nagy-Britannia
16.00: Belgium–Oroszország
20.00: Szerbia–Törökország

EMLÉKEZTETŐÜL
FÉRFI KOSÁRLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG

MONTENEGRÓ–MAGYARORSZÁG 72–48 (14–11, 25–18, 21–11, 12–8)
Kolozsvár, 2437
néző. V: Vazquez (portugál), Michaelides (svájci), Zaszcsuk (ukrán)
MONTENEGRÓ: Rice 5/3, Sehovics 4, Djurisics 9/3, Barovics, VUCSEVICS 13. Csere: DUBLJEVICS 13/3, Todorovics 4, Mihajlovics, Pavlicsevics 6/6, IVANOVICS 10/3, VRANJES 8/6, Radoncsics. Szövetségi kapitány: Bogdan Tanjevics
MAGYARORSZÁG: Wittmann 2, VOJVODA 20/6, Hanga 8/3, Allen, Keller Á. Csere: PERL 13, Eilingsfeld 3, Ferencz, Karahodzsics 2, Kovács P., Tóth N., Ruják. Szövetségi kapitány: Ivkovics Sztojan
Az eredmény alakulása. 3. perc:
2–2. 6. p.: 7–3. 9. p.: 12–9. 12. p.: 17–15. 16. p.: 27–17.18. p.: 31–24. 23. p.: 45–31. 25. p.: 47–37. 28. p.: 53–37. 35. p.: 68–42. 37. p.: 70–44.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik