Az ASE és a Szolnok már négy közé jutott
 

A férfi kosárlabda NB I korai negyeddöntőjének negyedik meccsén a Kecskemét a Körmend, a Falco az Albacomp ellen ismét győzni tudott hazai pályán, így ebben a két párharcban lesz ötödik meccs szerdán. Az ASE azonban már továbbjutott a ZTE ellen, ahogyan a Pécsen nyerő Szolnok is.  

Táblázat megtekintése

 

ZTE–ASE

Mint ismeretes, a ZTE-nek anyagi problémái miatt a rájátszásra csak hazai játékosai maradtak, akik a negyeddöntő első meccsén Pakson még meglepetést tudtak szerezni, többre azonban már nem futotta erejükből.

A negyeddöntő negyedik meccse nagyjából húsz percig volt szoros, utána fokozatosan meglépett az ASE, és végül könnyedén győzött.

A vendégek két legeredményesebbje az egyaránt 16-16 pontot szerző Brooks Sales, Körtélyesi Gergely duó volt, a hazaiaknál nem akadt igazi vezéregyéniség, ez is hozzájárult a fölényes vendégsikerhez.

Táblázat megtekintése

 

KECSKEMÉT–KÖRMEND

A Kecskemét a Körmend elleni párharc eddigi két idegenbeli meccsét elveszítette, viszont hazai pályán múlt héten 20 ponttal győzött Sztojan Ivkovics csapata a vasiak ellen, így a kecskemétiek a mai, negyedik találkozó előtt joggal bízhattak abban, hogy ki tudják harcolni a mindent eldöntő ötödik meccset.

A hazaiak jól kezdték a meccset, Dénes Gábor labdaszerzésben, Wittmann Krisztián pedig a pontszerzésben jeleskedett. A 9. percben már nyolc ponttal, 22–14-re vezetett a Kecskemét.

Wittmann Krisztián eksztázisban játszott, 35 pontot szerzett. Rajta kívül azonban a hazaiaknál csak Hrvoje Orsulic jutott tíz pont fölé (12-ig), míg a vendégeknél a 22 pontos vezér, Rashad Bell mellett Emmanuel Dies és Ferencz Csaba is jól játszott – a kiegyensúlyozott csapatteljesítmény pedig azt eredményezte, hogy a Körmend végig tapadni tudott ellenfelére, a meccs hajráját pedig kifejezetten szorossá tette.

Az utolsó percben Dies duplája után 84–84-es döntetlent mutatott az eredményjelző, ezt követően azonban már csak egyszer hullott a labda a gyűrűbe – Jerome Anthony Lagrange két büntetőjéből egyet bedobott, így 85–84-re nyert a Kecskemét.

A párharc szerdán, Körmenden fejeződik be.

Táblázat megtekintése

 

FALCO–ALBACOMP

A negyeddöntőben, a Falco–Albacomp csatában az eddigi három meccs a hazaiak magabiztos sikerével végződött – a forgatókönyv a negyedik, szombathelyi találkozón sem változott.

Az Albacomp jól kezdett, az első játékrészben nyolc ponttal is vezetett (9–17-nél), ám a második játékrész végén már a Falcónál volt az előny (48–43). A hazaiak a harmadik negyedben fokozatosan megléptek, végül 105–87-re győztek.

A négy triplát is elsüllyesztő Charles Gosa 27 pontig jutott a szombathelyieknél, míg Kálmán László – akinek az életéről készült filmet májustól játsszák a szombathelyi mozikban – 19-ig. Fehérvári részről a 26 pontos Lamar Crocker volt a legeredményesebb.

Táblázat megtekintése

 

PÉCS–SZOLNOK

Az alapszakaszgyőztes Szolnok nagyon jól kezdett a Pécs ellen, 19–2-re vezetett öt perc elteltével a baranyai megyeszékhelyen.

A hazaiak úgy játszottak, ahogy a pécsi hölgyek tegnap a Sopron ellen – nagyon gyengén. Sem a palánk alól, sem messzebbről nem ment igazán Szrecsko Szekulovics tanítványainak. A vendégek sokkal lendületesebben játszottak, és a lepattanószerzésben is jobbak voltak.

Az Olaj futószalagon gyártotta a pontokat, elsősorban Ivory Clark volt elemében, míg a lepattanókat Báder Márton gyűjtötte a legszorgalmasabban.

Egy negyed után 31–9-re vezetett a Szolnok, és a játék képe később sem változott jelentősen, sokáig csak az tűnt kérdésesnek, hogy 20 ponton belül tud-e maradni a hazai csapat.

A pécsieknél a meccs második felében El-Amin Muhammad és a fiatal Kovács Péter is elkapta a fonalat, a hazaiak az utolsó negyedben tíz pontra, 74–64-re zárkóztak fel, de az utolsó percben már nem találtak a gyűrűbe, így végül 81–64-re kikaptak – a Szolnok sikerével 3–1-es összesítéssel jutott a legjobb négy közé, és várhatja a Körmend–Kecskemét csata győztesét.

 

Táblázat megtekintése