Houstonban fordította meg a párharcot a San Antonio

Vágólapra másolva!
2017.05.06. 08:28
null
Houstonban fordította meg a párharcot a San Antonio (Fotó: Twitter)
Jó védekezéssel és a Leonard, Aldridge páros ponterejével győzött Houstonban a San Antonio, ezzel Tony Parker nélkül is megfordította a Rockets elleni párharcot – nem tudott viszont szépíteni a Toronto, a Cleveland idegenben jutott 3–0-s előnyhöz és ott van a keleti döntő kapujában. Nézzük, hogy mi történt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában ma hajnalban!

 

Toronto Raptors–Cleveland Cavaliers 94–115

Az utolsó negyedben dőlt el. Kyle Lowry nélkül közel reménytelen küldetésre vállalkozott ezen az estén a Raptors, mégis partiban volt, sőt, többször vezetett is az első három negyed során. DeMar DeRozan "felszabadult" és ellenállhatatlanul tört be, 13/23-as mezőnymutatója mellett 13/13 büntetőt is elsüllyesztett, így végül 37 pontig jutott – emellett védekezésben is javultak, Kyrie Irvinget és a Cavs passzjátékát remekül limitálni tudták. A záró etapban azonban valami megtört, DeRozan ekkor már összesen csak egy pontot tett hozzá, a Cavs két perc alatt rögtön egy 8–0-val kezdett, innen pedig nem volt visszaút – szétesett a Raptors, így már csak a csoda segíthet rajtuk. A 48-25-re elveszített lepattanózás is szörnyű egyébként, de a csapatszinten bedobott két hárompontos még inkább az, ilyen számokkal nem nagyon lehet nyerni a rájátszásban - két nap múlva a büszkeségükért és a söprés elkerüléséért lépnek pályára.

Még mindig veretlen a Cavs. Ezúttal egyáltalán nem játszott jól a címvédő, de a negyedik negyed elején bevert egy hármast Korver, hozott egy 2 plusz 1-et Thompson, LeBron James pedig egymaga termelt 13 pontot és ezzel felőrölték ellenfelüket. Igaz, Irving (7/21 mezőnyből) most nagyon gyengén játszott és összességében is eléggé akadozott a gépezet, de James hozta magát (35 pont, 9/16 mezőnyből, 15/16 büntető, 8 pattanó, 7 gólpassz), ami a 13/23 csapatszinten bedobott hármassal, a már említett lepattanózással és a több kiharcoltbüntetővel ellensúlyozta a tízzel(!) több eladott labdát, a záró etap elején pedig pár perc alatt el is döntötték a győztes kilétét. A bajnok ezzel 7–0-ra áll az idei rájátszásban és ha csak nem történik csoda, akkor ott lesz a keleti döntőben – a kérdés most már inkább az, hogy veretlenül lesz-e ott, vagy sem.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 37, Valanciunas 19, Powell 13/3
A Cavaliers legjobb dobói: James 35/6, Love 16/3, Irving 16/3, Korver 14/12

A párharc állása: 3–0 a Cavaliers javára.

Houston Rockets–San Antonio Spurs 92–103

Előny a Spursnél. Előzetesen nem a San Antonio volt a találkozó esélyese, hiszen Tony Parker nélkül kellett pályára lépnie Houstonban, de a gárda nagyot harcolva megoldotta a feladatot. Parker helyén Murray kezdett, de nagyrészt inkább Mills volt az egyes és a pontok nem innen érkeztek, hanem hármas-négyes posztról – Kawhi Leonard mellé ezúttal fellépett a sokat kritizált Aldridge (26 pont, 12/20 mezőnyből, 7 pattanó, 4 blokk) és nagyon fontos kosarakkal jelentkezett. A negyedik negyedben egymaga beszórt kilenc pontot, amelyből hét egymás után érkezett egy kritikus periódusban, de Leonard (26 pont, 10 pattanó, 7 gólpassz), Gasol (12 pont, 9 pattanó, 4 gólpassz, 2 blokk) és Green (3/5 tripla, 3 gólpassz, 2 blokk) is hozzátette a magáét, az utolsó percekben pedig már nem forgott veszélyben a Spurs-győzelem – a remek védekezés mellé megfelelő támadójáték is párosult, így visszaszerezte a pályaelőnyt a társaság.

Megint nagyon rossz volt a Houston. A második mérkőzés gyenge dobóformája után ezúttal még pontatlanabbul célzott a Rockets, csak most volt egy agresszív James Harden, aki meccsben tartotta övéit az utolsó percekig. Az irányító 43 ponttal (14/28 mezőnyből, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés) zárt és ezúttal mindenkit megvert, aki védekezett rajta, de a többiek nem nagyon tudtak hozzátenni: az Anderson-Nené-Williams sor mezőnykosár nélkül (!) fejezte be a meccset, a Beverley-Gordon duó pedig 6/23 kísérletét váltotta kosárra. Egyedül Capela, valamint az első félidőben öt triplát elsüllyesztő Ariza volt értékelhető, de utóbbi is teljesen kihűlt a fordulás után, a labda sem járt jól, de az adódó lehetőségeket is egészen pocsék hatékonyággal használta ki a hazai gárda. Ezt tetézte a Spurs harcos, tudatos kosárlabdája, amely a negyedik negyedben döntőnek bizonyult, így hiába kezdte győzelemmel a párharcot a Houston, a negyedik találkozón már győzelmi kényszerben lesz, hogy ne kerüljön a kiesés széléra.

A Rockets legjobb dobói: Harden 43/15, Ariza 17/15, Capela 12
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 26, Leonard 26/6, Mills 15/6

A párharc állása: 2–1 a Spurs javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik