Hihetetlen magyar vereség Törökországtól

Vágólapra másolva!
2010.08.26. 19:24
null
Czank Tímeáék (11) nem bírtak a törökökkel (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A magyar női kosárlabda-válogatott Törökország ellen fejezte be az Eb-selejtező-sorozatot, a mieink Miskolcon a harmadik negyed után már 15 ponttal is vezettek, ám az utolsó játékrészben képtelenek voltak a gyűrűbe találni, a vendégek pedig kiegyenlítettek. A mérkőzést végül hosszabbítást követően a törökök nyerték meg 78–75-re.

A magyar női kosárlabda-válogatott abban a reményben lépett pályára Miskolcon az utolsó Eb-selejtezőn Törökország ellen, hogy sikere esetén jövő nyáron még részt vehet az Európa-bajnoki pótselejtezőn.

A FINNEK HETEDIK VERESÉGÜKET IS ELSZENVEDTÉK
 A montenegrói válogatott hazai környezetben biztosan, 28 ponttal nyert Finnország ellen. A magyarokkal azonos csoportban szereplő két együttes közül a Montenegró 6/1-es mutatóval az első helyen áll, a finnek továbbra is nyeretlenül utolsók.
A forduló eredményeit és a csoportállásokat itt találja meg!

Az eddigi hét meccséből ötöt elveszítő, Fegyverneky Zsófiát és Török Szilviát sérülés miatt ezúttal nélkülöző magyar csapat pontatlanul kezdte a mérkőzést, több labdát is eladott, de a vendégek is idegesen kezdtek. Szerencsére mi előbb elkaptuk a fonalat, egy-egy labdaszerzés után sikerült könnyű kosarakat szereznünk, sőt rövid idő alatt három triplát is dobtunk, így 19–9-re megléptünk, és az első negyed végén is tíz ponttal vezettünk.

A hárompontosok gyártását Szlimák Hajnalka kezdte, majd Horti Dóra is elsüllyesztett két triplát a török gyűrűben, de utóbbi a palánk alól is eredményes tudott lenni, így néhány perc alatt tíz pontig jutott.

A második játékrész elején már 33–20-ra is vezettünk Krivacsevics Tijana közeli és Czank Tímea középtávoli dobása után, majd amikor egy kicsit kezdett magára találni a vendégcsapat, akkor jött Vida Anna, aki előbb beszórt egy triplát, aztán egy duplát is, így 38–24-nél a törökök kénytelenek voltak időt kérni.

A nagyszünetig valamelyest faragtak hátrányukból, de az 51–39-es magyar vezetés ezzel együtt is megnyugtatónak tűnt. A több mint félszáz pontot egyébként többek között a kilenc kísérletből szerzett hat darab hárompontosunknak köszönhettük.

A harmadik negyedben szerencsére elmaradt a szokásos összeesés. Védekezésben továbbra is nagyon fegyelmezett volt Székely Norbert csapata, támadásban pedig Bujdosó, Krivacsevics és Horti is jeleskedett, ennek köszönhetően 30 perc után 69–54-re vezettünk.

Az utolsó játékrészben aztán „megérkezett" az összeomlás. Olyat produkált a magyar csapat, ami ritkán látható kosárlabdapályán. A negyedik negyedben egyáltalán nem találtunk a gyűrűbe. A törökök sem játszottak igazán jól, de Nevriye Yilmaz vezetésével azért így is produkáltak egy 15–0-s sorozatot, amivel alig egy perccel a meccs vége előtt egyenlítettek, és mivel újabb kosár már nem született, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban először a meccsen át is vették a vezetést a vendégek, de több mint 13 perc után büntetőből Horti dobott egy pontot, majd valamivel később még kettőt. Közben a törökök is többször betaláltak, így annak ellenére kikaptunk, hogy a hajrában Fűrész Diána is dobott egy triplát.

A magyar válogatott végül 78–75-ös vereséget szenvedett, így már csak minimális esélye maradt a pótselejtezőre, amelynek mezőnye a többi csoport eredményének függvényében alakul majd ki.

NŐI KOSÁRLABDA EB-SELEJTEZŐ 
 C-CSOPORT, 8. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–TÖRÖKORSZÁG 75–78
(27–17, 24–22, 18–15, 0–15, 6–9 – hosszabbítás után)
Miskolc, 400 néző. V: Santos (ciprusi), Micjevik (macedón), Vyklicky (cseh)
MAGYARORSZÁG: Fűrész D. 5/3, Szlimák 8/3, NAGY-BUJDOSÓ 9/3, KRIVACSVICS 11, HORTI 19/6. Csere: Czank 8, Varga Zs. 2, Vida 10/6, Kocsis 1, Horváth Zsófia 2
TÖRÖKORSZÁG: VARDARLI 12/6, Dogan, Kozluca, Gezer 2, Bilge. Csere: YILMAZ 19, Siyahdemir 5/3, TUNCLUER 16/3, CAGLAR 16/6, Yigit 4, Yavuz 4, Saylar
Az eredmény alakulása. 7. p.: 19–9. 9. p.: 25–13. 16. p.: 42–24. 19. p.: 46–35. 25. p.: 56–47. 30. p.: 69–54. 36. p.: 69–63. 40. p.: 69–69. 43. p.: 69–73. 44. p.: 72–73
 
MESTERMÉRLEG
A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Székely Norbert nem kívánt nyilatkozni a Nemzeti Sportnak.
 
Az elején a kezdő ötösünk tapasztalatlansága miatt nem tudtuk a saját játékunkat játszani. A cserék után, főleg a második félidőben pörgött fel a csapatunk arra a szintre, ahogy kezdeni kellett volna a találkozót. Kemény meccs volt, csak így tudtunk nyerni!
Ceyhyn Yildizoglu, a törökök szövetségi kapitánya

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik