Férfi kosárlabda: amerikai hátvédet igazolt a Szolnok

Vágólapra másolva!
2013.01.16. 20:02
A Szolnoki Olaj KK férfi kosárlabdacsapatának vezetősége szerdán bejelentette, hogy James Brian Florence személyében új amerikai kisembert igazol az idény hátralévő részére, aki ma este már meg is érkezik Szolnokra!

„A Szolnoki Olaj KK az idény végéig szóló szerződést kötött az amerikai James Brian Florence-szel. A játékos ma este érkezik Szolnokra korábbi állomáshelyéről Ukrajnából” – áll a közleményben.

Florence 2006 és 2010 között a Mercer egyetem játékosa volt, mind a négy évben húzóembernek számított, és az A-Sun konferencia első csapatába választották első- és harmadévesen, a másodikba pedig másod- és negyedévesen. Az A-Sun egyébként nem tartozik a legnevesebb konferenciák közé az NCAA-ben.

2010 nyarán nem draftolták, de ott volt a Philadelphia Sixersnél, igaz, csak az előszezonban. Profi pályafutását mégsem itt, hanem Boszniában, egyik ismerősünknél, az Igokeánál kezdte el, ahol bosnyák alapszakaszt nyert a csapattal és döntős volt a rájátszásban. Az Adria-ligában 15 meccsen 6.2 pontot, 1.5 pattanót és 1.6 gólpasszt jegyzett átlagban. Mezőnyből jól, 50.1 százalékkal célzott, de a triplák nem mentek neki, csak százalékos hatékonyságra volt képes. A bosnyák ligában is hasonló átlagai voltak: 6.0 pont, 1.5 pattanó, 1.2 gólpassz. Mezőnyből kevésbé ment neki összességében (44.7 százalék), de a triplákban jobb volt (42.9 százalék).

Tavaly az ukrán első osztályban szereplő Krivbaszbaszket játékosa volt. A szuperligában sokkal meghatározóbb szerepet játszott, mint első évében az Igokeánál: 27 meccsen 16.0 pontot, 3.0 pattanót, 5.1 gólpassz és 1.9 labdaszerzést tudott felmutatni átlagban, ezzel a gólpasszlista ötödik helyén végzett, a labdalopásokat tekintve pedig a legjobb volt az egész bajnokságban. Dobásmutatói visszatértek az Adria-ligában látottakhoz, hiszen 50.8-es mezőnyszázalékhoz 25.0 százalékos triplamutató társult.

Az idényt ugyanennél a gárdánál kezdte, eddig 25 meccsen 15.6 pontot, 4.2 pattanót, 6.3 gólpasszt és 2.0 lopott labdát ért el találkozónként. Érdekesség, hogy néhány napja, január 11-én még játszott a Dnyipro ellen, nem is rosszul: 28 ponttal messze csapata legjobbja lett, de kikaptak 91–70-re. A 24 éves, 188 centi magas, mindkét hátvédposzton bevethető játékost volt klubja financiális okokból kénytelen volt elengedni, így érkezhetett meg Szolnokra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik