H. K./GY. F. 2019.07.19 10:23 Frissítve: 2019.07.19 10:47

Kosár: Vojvoda Dávid az olasz élvonalba igazolt – hivatalos

Az olasz élvonalban szereplő Pallacanestro Reggiana férfi kosárlabdacsapata szerződtette Vojvoda Dávidot.

Vojvoda Dávid az olasz élvonalban folytatja (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A Szolnoki Olajtól távozó, 28 esztendős Vojvoda az itáliai együttes tájékoztatása szerint két évre írt alá a klubhoz.

A Reggiana a 2012–2013-as idényben jutott fel az élvonalba, azóta tagja a Serie A-nak – a gárda ez idő alatt egyszer olasz Szuperkupát nyert, a 2013–2014-es kírásban pedig első lett az EuroChallenge-ben, ráadásul kétszer bajnoki döntőt is játszhatott.

„Most jött el az idő, illetve egy olyan lehetőség, hogy érdemes kipróbálnom magam légiósként – mondta a Nemzeti Sportnak Vojvoda Dávid.Huszonkilenc éves leszek szeptemberben, a legjobb korban vagyok, hogy megmutassam magam külföldön. A Reggio Emilia volt az a csapat idén nyáron, amelynél az általános igazgatótól az elnökön át mindenki szerette volna, hogy oda igazoljak. Legfőképpen az edző, Maurizio Buscaglia, többször beszéltünk telefonon, mély benyomást tett rám, jókat mondott a városról, a csapatról. Egyébként is ismertem a közeget, játszottam ott egy EuroChallenge-mérkőzést a Szolnokkal, tapasztalhattam, mennyire népszerű a szurkolók körében a klub. Nagyon izgatott vagyok, nagyon várom a lehetőséget, pluszmotivációt jelent, hogy meghatározó játékosként számolnak velem, arról nem is beszélve, hogy karrierem egyik legnagyobb kihívása lesz, hogy bizonyítsam, egy igazi topbajnokságban is megállom a helyem.” 

A magyar válogatott irányító menedzsere, Vinkó László a Nemzeti Sportnak a váltással kapcsolatban elárulta, hogy a Reggiana négy éve szerette volna megszerezni Vojvodát.

„Ügynökségünk tizenhárom éve dolgozik együtt Dáviddal, aki most érezte úgy, hogy eljött az idő a külföldi karrierhez. Olyan csapatot kerestünk neki, amely nemcsak egy játékost, hanem éppen Vojvoda Dávidot akarta. A Reggiana négy éve szeretné szerződtetni, és most, hogy lehetősége adódott, nem is bízott semmit a véletlenre. A tárgyalások során világossá vált, hogy a klub olyan szerepben számít Dávidra, amelyben jól érzi majd magát, ezért mi is nagy várakozással tekintünk a folytatás elé. Sok sikert kívánunk neki, köszönjük az ő és családja bizalmát és lojalitását, hiszen ezek tudják a legjobban segíteni a munkánkat, amely igazi csapatmunka volt.”

2019.08.21 14:06:31

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A szövetségi kapitány a nyári tornákon sokkal jobb eredményeket „kapott” a csapattól, mint amilyenekre számított.

2019.07.15 22:11:05

Kosárlabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Mindenkinek vannak emlékei arról, amikor nüanszokon múlott a kiemelkedő diadal. Hogy magyar szokás-e, nem tudom, de többnyire az marad meg az emlékezetben, amikor nem sikerült.

2019.07.12 20:21:54

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

Egy Budapestről induló, Londonban révbe érő család története, amelyen átrobogott a történelem.

2019.07.12 23:23:27

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

ALAPVONAL. Fekete Margitnak esélye sem volt a múltjából megélni, sportolni azért próbált, de a manchesteri egyetem férfi kosáregyüttesénél edzegetve túl keménynek, a női gyephokicsapatnál pedig túl gyorsnak, túl profinak találták játékostársai.