Férfi kosár-vb: a válogatottal marad az édesanyját elveszítő játékos

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2019.09.09. 15:44
Édesanyja halálhíre ellenére Vaszilije Micics, a szerb kosárlabda-válogatott játékosa úgy döntött, továbbra is a nemzeti együttessel marad a Kínában zajló világbajnokságon, és megpróbál a társainak segíteni, hogy a csapat bejusson az elődöntőbe. Micics édesanyja hosszú ideje beteg volt, s hétfőn, egy nappal az argentinok elleni negyeddöntő előtt hunyt el.

A szerb férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Alekszandar Djordjevics a hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Micics maradása nagyon nagy dolog.

„Nem könnyű most neki, s korábban, a felkészülési időszak során sem volt neki könnyű. Micics nagyon nehéz időszakon ment keresztül, s minden elismerésem, hogy itt van” – nyilatkozta a szerb szövetségi kapitány.

Vaszilije Micics édesanyja, Veszela Micics betegségéről már korábban cikkezett a szerb sajtó, s emiatt a világbajnokság előtt kérdésessé vált, hogy a kosárlabdázó a nemzeti együttessel tart-e Kínába, vagy pedig otthon marad.

Szerbia válogatottja vasárnap elszenvedte első vereségét a világbajnokságon, a spanyolok győzték le a J-csoport utolsó mérkőzésén 81–69-re, így a szerbek csoportmásodikként jutottak a negyeddöntőbe, amelyben kedden Argentína ellen próbálják meg kiharcolni a négy közé jutást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik