GY. F. 2020.01.30 09:01 Frissítve: 2020.01.30 10:06

Férfi kosár: Sztojan nem ezt érdemli – Vojvoda Dávid

Vojvoda Dávid reméli, hogy nemzeti csapatunk a teljes Európa-bajnoki kvalifikációs sorozatot Ivkovics Sztojan szövetségi kapitánnyal játssza végig.

Vojvoda Dávid (Fotó: Szabó Miklós)

 

Minden jel szerint már csak két mérkőzésen irányítja a magyar férfi felnőttválogatottat Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány – vajon hogyan vélekedik erről az egyik legjobb magyar kosárlabdázó? Vojvoda Dávid, a Grissin Bon Reggio Emilia légiósa még bízik abban, hogy tovább folytatódhat az elmúlt hét-nyolc esztendő közös munkája Ivkoviccsal.

IVKOVICS SZTOJAN, A MAGYAR VÁLOGATOTT SZÖVETSÉGI KAPITÁNYA

„Aránytalannak tartom a megtorlást. Nem azért mondtam le, mert elvállaltam a Kaposvár edzői posztját, ahonnan semmiféle juttatást nem kapok. Bíztam benne, meg tudunk állapodni, mert nem tartom akkora bűnnek, amit elkövettem. Mostantól csak a válogatott minél jobb szereplésével foglalkozom. Remélem, újra megtaláljuk az összhangot, és a válogatott érdeke minden másnál előbbre való lesz. Egy hónapig még itt vagyok, utána övék a világ, csak ebben az egy hónapban működjön minden úgy, mint az előző nyolc évben.”

„Nem egyedi eset, hogy egy szövetségi kapitány a válogatott mellett klubcsapat kispadján is edzősködik – mondta lapunknak Vojvoda. – Csapatom edzője, Maurizio Buscaglia a holland válogatottat is irányítja, míg a Cremona élén álló Romeo Sacchetti egyben olasz szövetségi kapitány. Úgy tudom, Sztojan ultimátum miatt nyújtotta be a lemondását, amit nem nagyon értek és nem is értek vele egyet nyolc év munkája után. Jól működik a válogatott, jó hangulat alakult ki. Remélem, megoldódik a helyzet, mert Sztojan nem ezt érdemli.”

Három hét múlva két fontos mérkőzés vár nemzeti csapatunkra, előbb a szlovénok jönnek Szombathelyre, majd a mieink utaznak Ukrajnába a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjének első két mérkőzésén. Vojvoda Dávid csapattársai nevében is reménykedik a megegyezésben, nem gondolkozik másban, minthogy a teljes kvalifikációs sorozatot Ivkovics irányításával játssza végig a válogatott, noha a lemondás valós, és azt el is fogadta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége. Nem kevésbé fontos kérdés, Vojvoda csatlakozik-e a kerethez, és mire számít a februári találkozókon.

„Természetesen ott leszek mindkét meccsen – taglalta a hátvéd. – Február kilencedikén játszom az utolsó mérkőzésemet a Reggio Emiliával, két nappal később repülök haza, aztán irány Kecskemét a családdal. Minden nagy csapat sebezhető, ha a legnagyobb nevek nem vethetők be. A szlovénok hozzánk hasonlóan nem jutottak ki a vébére, gyengén szerepeltek a selejtezőben. Megoldhatónak tűnik a következő két mérkőzés, de az ukrán sem gyenge kosárnemzet, erős a csapata.”

Vojvoda Dávid már várja, hogy hazamehessen, találkozzon a többiekkel, és magyar közönség előtt léphessen parkettre.

2020.03.26 22:22:58

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nem véletlenül volt »Mr. Kosárlabda« a beceneve Boriszlav Sztankovicsnak, a nemzetközi szövetség nemrég elhunyt tiszteletbeli főtitkárának.

2020.03.13 20:23:09

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

A válogatott kosárlabdázó a karanténba zárt Reggio Emiliában „ragadt”, meccsek, edzések és a családja nélkül.

2020.03.05 22:14:22

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

Szoros és izgalmas mérkőzések után alakult ki a női kosár MK-ban a pénteki elődöntők párosítása.

2020.02.29 11:22:54

Kosárlabda GYŐRI FERENC

„Az, mondjuk, speciális eset, ha a nevelőegyesületem, a szülővárosom csapata hív, vagyis a Sopron.”

2020.02.25 22:07:37

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

Továbbra sem tudni, hogy az elmúlt napokban megnyert két Eb-selejtező volt-e az utolsó két meccse.