Férfi kosár: Rosco Allen a spanyol élvonalban folytatja

TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2016.07.16. 08:57
Tegnap este a magyar Rosco Allen megegyezett a spanyol élvonalban szereplő Obradoiro, másik nevén a Río Natura Monbús férfi kosárlabdacsapatával, tehát a világ második legjobb bajnokságában kezdi el profi pályafutását.  

Rosco Allen idén jelentkezett a draftra a Stanford egyetemről, de nem kelt el a játékosbörzén. A magyar kosaras a Golden State Warriors nyári ligás csapatában szerepelt, de nem kapott túl sok lehetőséget, így az NBA nem volt reális most neki.

Tegnap este azonban kiderült, hogy a világ második legjobb bajnokságában, a spanyol élvonalban folytatja karrierjét, és kezdi el profi pályafutását. Cesar Mendez értesüléseire hivatkozva a sportando.com és a Gigantes spanyol hírportál is lehozta, hogy Allen megállapodott az Obradoiro, más nevén a Río Natura Monbús csapatával – a szerződés elvileg hivatalos, csak akkor nem itt folytatja Allen, ha mégis keresi valaki az NBA-ből.

A galíciai együttes tavaly a Liga Endesa 15. helyén végzett 10–24-es mérleggel, helyi viszonylatban tehát kiscsapatnak számít, de a magyar kosaras így is borzasztóan erős ellenfelek ellen fejlődhet, és ha Hanga Ádám marad a Laboral Kutxánál – jelenleg minden jel erre mutat –, akkor láthatunk magyar–magyar csatát is a következő szezonban Európa legerősebb pontvadászatában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik