Férfi kosár: Perl távozott a spanyol élvonalból, visszatért a Falcóhoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.18. 15:06
A férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Falco KC Szombathely a hivatalos honlapján tudatta, hogy visszatért a klubhoz Perl Zoltán.

A 23 esztendős magyar válogatott kosaras 2012 és 2015 között a Falcónál játszott, tavaly nyáron viszont a spanyol élvonalbeli Movistar Estudiantes Madridhoz igazolt.

Új csapatánál azonban nem kapott elég lehetőséget, s mint az Gráczer Györgynek, a Falco ügyvezetőjének szavaiból kiderül, emiatt az egyesület és Perl már hónapok óta kapcsolatban volt egy esetleges visszatérésről tárgyalva – ez most megvalósult.

„Örömhírről tájékoztathatom a sportszerető szombathelyi közvéleményt. Mivel spanyol klubjában nem kapott elég szerepet, november közepe óta folyamatosan egyeztettünk Zozóval az esetleges hazatérésről, majd január elején, az ügynökével tárgyalva döntött úgy, hogy ismét Szombathelyen, újra a Falcónál folytatja.Gyorsan megegyeztünk, mert hazavágyott lokálpatriótaként. Nagy boldogság számunkra, hogy a nevelőegyesületét választotta a több aktuális lehetőség közül.”

A kosaras a jelenlegi idény hátralévő részére (2018–2019), valamint a soron következő, 2019–2020-as kiírásra írt alá a szombathelyiekhez.

Perl a 2017-es Európa-bajnokságon a magyar válogatott egyik legjobbja volt, hat találkozón 12 pontot, 3.2 lepattanót és 1.5 gólpasszt átlagolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik