MTI/NSO 2019.06.18 10:48 Frissítve: 2019.06.22 08:39

Férfi kosár NB I: minden játékosával szerződést bont a Kaposvár

Az élvonalban szereplő kaposvári férfi kosárlabdacsapatnál minden játékos szerződését felbontják.

 

A klub kedden a honlapján közölte: Puska Zoltán ügyvezető a szurkolói találkozón jelentette be, hogy még mindig nem sikerült lezárniuk az elmúlt idényt, miközben azzal párhuzamosan már dolgozniuk kell a következőn.

„Ennek részeként az a döntés született, hogy valamennyi játékossal kezdeményezzük az élő szerződések felbontását. Szeretnénk tiszta lappal továbblépni” – mondta a sportvezető.

Hozzátette: akinek fontos a kaposvári klub, az maradhat. Terveik szerint az elmúlt idényhez képest alacsonyabb költségvetés mellett eredményesebb keretet akarnak összehozni.

„Elsősorban a jövő csapatát kezdjük el építeni, ezért a fiataloknak 2+1 éves szerződést kínálunk” – hangsúlyozta Puska Zoltán.

A játékosokkal kapcsolatban megemlítette, hogy Aljakszandr Pustahvar a határidő lejártáig nem válaszolt az ajánlatukra – tudomásuk szerint hazájában, Fehéroroszországban képzeli el a karrierje folytatását –, míg a szerb Marko Spica befejezte pályafutását. Az amerikai légiósok közül Emmanuel Ubilla a ZTE-hez igazolt, míg Reggie Johnson egyértelműen kijelentette, hogy a magyarországinál erősebb bajnokságba vágyik.

Az alapszakaszban a Kaposvár 11 győzelemmel és 15 vereséggel a 12. helyen végzett. A középszakasz négycsapatos alsóházában a kaposvári együttesé volt a leggyengébb mutató (2 gy/4 v), de így is megelőzte a Szedeákot és a TF csapatát.

2019.07.15 22:11:05

Kosárlabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Mindenkinek vannak emlékei arról, amikor nüanszokon múlott a kiemelkedő diadal. Hogy magyar szokás-e, nem tudom, de többnyire az marad meg az emlékezetben, amikor nem sikerült.

2019.07.12 20:21:54

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

Egy Budapestről induló, Londonban révbe érő család története, amelyen átrobogott a történelem.

2019.07.12 23:23:27

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

ALAPVONAL. Fekete Margitnak esélye sem volt a múltjából megélni, sportolni azért próbált, de a manchesteri egyetem férfi kosáregyüttesénél edzegetve túl keménynek, a női gyephokicsapatnál pedig túl gyorsnak, túl profinak találták játékostársai.

2019.07.09 10:37:40

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

A női kosarasok kapitánya szerint a csapat minden szituációban kitartónak és egységesnek bizonyult az Eb-n.