MTI 2019.09.19 13:05 Frissítve: 2019.09.19 13:29

Férfi kosár NB I: legalább a negyeddöntőig szeretne jutni a Sopron

Legalább a múlt évhez hasonló eredményt szeretne elérni az idei férfi kosárlabda NB I-ben a Soproni Kosárlabda Club.

Sabáli Balázs a partvonal mentén (Fotó: NS Archív)

Pojbics Szabolcs ügyvezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón közölte, nehéz a szezon kezdete előtt elvárást megfogalmazni, mert a bajnokság évek óta annyira kiegyensúlyozott, hogy akár egy győzelem vagy egy vereség is négy-öt hellyel változtathatja meg a csapat helyét a tabellán. A cél, hogy minél sikeresebb legyen a legutóbb negyeddöntős együttes, és minél több embert tudjanak a lelátóra csalni egy „megalkuvás nélküli, szerethető csapattal”.

Sabáli Balázs vezetőedző elmondta, eddig öt új játékos érkezett, a hatodikkal pedig – aki center pozícióban szerepel majd – szóban már megegyeztek. Így reményei szerint jövő szombaton, a szezon első mérkőzésén teljes kerettel fognak pályára lépni Jászberényben. Hozzátette, hogy az utolsó napokban is váltás történt, mert Melvin Johnson helyére a hátvéd pozícióba a tavaly Zalaegerszegen játszó Bernard Thompson érkezett.

Nem egyszerű hat új embert beépíteni a csapatba, ezért türelmesebbnek kell lenni, de a cél, hogy megismételjük a tavalyi eredményt – fogalmazott.

Takács Norbert csapatkapitány arról beszélt, hogy bár többször látott már el csapatkapitányi feladatokat az elmúlt években helyettesként, ám ez az első szezon, amikor ténylegesen hozzá tartozik ez a feladatkör.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott a szakmai stáb új tagja, Dénes Gábor, a Sopron KC korábbi csapatkapitánya, aki az előző szezon végén jelentette be visszavonulását. Dénes Gábor sportszervezői és marketing feladatokat lát el a klubnál a jövőben.

Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő azt emelte ki, hogy mintegy nyolcvan sportszervezettel van kapcsolatban az önkormányzat, de a férfi kosárlabdacsapat kiemelt figyelmet élvez. Hozzátette, hogy mindenki emberfeletti munkát végez a klubnál.

2020.05.23 20:31:28

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Továbbra is csodaszámba megy, ha női edző kerül női együtteshez, a férfiszakág csapatai pedig a »teve a tű fokán« kategóriába tartoznak a női szakvezetők számára.

2020.05.02 09:59:31

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A magyar válogatott kosárlabdázója nem lepődött meg Vojvoda Dávid hazatérésén.

2020.04.27 13:48:18

Kosárlabda THURY GÁBOR

Atlantában nem engedhették meg maguknak, hogy ne a legjobbakkal álljanak ki.

2020.04.14 16:20:10

Kosárlabda L. PAP ISTVÁN

A háborúban álló Jugoszláviából érkező mester először 1995-ben a BSE ellen vezette a dobogó tetejére a PVSK-t.

2020.03.26 22:22:58

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nem véletlenül volt »Mr. Kosárlabda« a beceneve Boriszlav Sztankovicsnak, a nemzetközi szövetség nemrég elhunyt tiszteletbeli főtitkárának.