Férfi kosár NB I: korábbi NBA-játékos Szolnokon

TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.07.31. 18:26
null
Warren az La Clippersben is játszott (Fotó: Action Images)
A legutóbbi bajnoki szezonban ezüstérmes Szolnoki Olaj KK kosárlabdacsapatában folytatja pályafutását Willie Warren, aki korábban az észak-amerikai profiligában (NBA) is szerepelt.

A klub szerdai közleménye szerint a 193 centiméter magas irányító egyéves szerződést írt alá. A 23 éves játékos korábban megfordult a Los Angeles Clippersnél is. A Szolnok múlt pénteken a magyar válogatott centerének, Lóránt Péternek az érkezését jelentette be.

Warren középiskolásként korosztálya szűk elitjébe tartozott, 2008-ban meghívták a legjobb középiskolásoknak megtartott McDonald's All-American rendezvényre – érdekességképpen az akkori résztvevők közt volt többek között Tyreke Evans, Kemba Walker, Tyler Zeller, Iman Shumpert, Brandon Jennings, Greg Monroe, Jrue Holiday, DeMar DeRozan és BJ Mullens is.

2008-ban az Oklahoma egyetemet választotta – egy évig együtt játszott Blake Griffinnel. Sikeres első szezonja ellenére még egy évet maradt az egyetemen, ám miután második idényében is jó produkciót nyújtott, jelentkezett a 2010-es NBA draftra, ahol a második körben (54. helyen) el is vitte őt a Los Angeles Clippers.

Tizenkilenc meccsen lépett pályára első szezonjában, ráadásul nem is kevés, 17.1 percet átlagolva. A D-ligába többször is leküldték, ott elképesztően jó statisztikákat hozott (az első hat meccses stintje alatt 21 pont, 7 gólpassz, 5.3 pattanó), ettől függetlenül a lockoutot követően, 2011 decemberében kitette őt keretéből a Clippers.

Az előző szezont az izraeli Maccabi Rishon LeZion együttesénél töltötte. A csapat az alapszakasz hatodik helyén zárt, és 3–2-es összesítéssel esett ki a rájátszás negyeddöntőjében – attól a Hapoel Eilattól kaptak ki, akik az elődöntőben 3–2-re vesztettek a későbbi bajnok Maccabi Haifa ellen.

Warren csak az alapszakaszban játszott, 23 meccsen 14.2 pontot és 4.2 gólpasszt átlagolt, mezőnyből 50.6 százalékkal, a triplavonal mögül pedig 37.3 százalékkal tüzelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik