MTI 2020.09.26 19:12 Frissítve: 2020.09.26 20:25

Férfi kosár NB I: hét fordulót is halaszt a Pécsi VSK

A PVSK-Veolia első hét fordulóbeli mérkőzését elhalasztották a férfi kosárlabda NB I-ben.

A pécsi férficsapat késve kezdi meg a bajnokságot (Fotó: Dömötör Csaba)

A pécsi együttesnél múlt pénteken hét játékosnak pozitív lett a koronavírustesztje, így az érintettek hatósági karanténba kerültek. A klub honlapjának beszámolója szerint emiatt az első hét fordulóbeli mérkőzésük halasztását kérték, így csupán október 28-án kezdik majd meg a bajnokságot.

„Sajnos jelenleg nagyon nehéz a helyzetünk, így mindenképpen lépnünk kellett – idézte a weboldal Bán Gábor ügyvezetőt. – Játékosaink egészségi állapotát szem előtt tartva, és sportszakmai szempontokat figyelembe véve is értelmetlennek és veszélyesnek tartottuk, ha máris bajnoki meccseket kellett volna játszanunk, így az első hét fordulóban eredetileg mellénk sorsolt ellenfeleinket megkértük, hogy halasszuk el ezeket a találkozókat egy későbbi időpontra. Nagy köszönettel tartozunk valamennyi csapatnak és a szövetségnek, hiszen gyakorlatilag szó nélkül belementek a halasztásba, így már biztos, hogy a tervezett október 3-i, ZTE elleni meccsünk helyett számunkra majd október 28-án, a Kaposvár ellen kezdődik el a bajnokság.”

A honlap kitért rá, hogy a jelenlegi szabályozások szerint a mérkőzéseket nézők előtt tudják majd megrendezni a Covid–19 protokollok betartása mellett. A jegy- és bérletárusítást várhatóan a jövő héten kezdik meg a klubnál.

Úgy tudjuk, hogy az MKOSZ irányelve szerint amennyiben a keret első 12 helyre jelölt, nevezett játékosa közül legalább öten koronavírusosak vagy éppen felgyógyulóban vannak, akkor kérhet egy klub halasztást.

2020.10.03 14:10:27

Kosárlabda MTI/B. D. K.

Adam Silver úgy véli, az NBA-játékosok nem fognak szerephez jutni a nyári játékokon.

2020.10.03 08:18:34

Kosárlabda GOBODICS TAMÁS

LeBron James együttese megállíthatatlan, a söprés is benne van az NBA idei nagydöntőjében.

2020.10.01 09:48:42

Kosárlabda B. D. K.

Október 2-án rajtol el a bajnokság egy PINKK-Pécsi 424–Vasas Akadémia mérkőzéssel.

2020.09.20 00:42:19

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Soha ennyi kihívással nem találkoztak versenyzők, edzők, sportvezetők, mint manapság. Reménykedem, hogy minden protokoll legalább olyan sikeres lesz, mint az NBA által megalkotott szabályrendszer.