MTI 2020.01.03 12:59 Frissítve: 2020.01.03 13:08

Férfi kosár NB I: a felsőházba kerülés a Pécs célja az új vezetőedzővel

A bajnoki felsőházba kerülés a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapatának célja, miután új vezetőedző, Dragan Alekszics állt munkába a klubnál.

Dragan Alekszics edzőként tért vissza pécsiekhez (Fotó: AFP)

 

Minderről Bán Gábor, a PVSK Marketing Kft. ügyvezetője beszélt azon a pénteki sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a december 30-ától dolgozó szerb trénert.

Az ügyvezető felidézte: a pécsi csapat sorozatban tíz mérkőzést veszített el, és a bajnoki tabella kilencedik helyére zuhant. Emellett csoportutolsóként fejezte be szereplését az Európa-kupában, és öt év után nem jutott be a legjobb nyolc együttest felvonultató Magyar Kupába.

„A céljaink változatlanok, továbbra is a bajnoki felsőházban szeretnénk végezni a szezonban, a januári mérkőzéseket pedig meg szeretnénk nyerni. Elsőként Szegeden várunk győzelmet szombaton” – emelte ki.

Az új trénerrel kapcsolatban Bán Gábor kiemelte: Dragan Alekszics a klub egyik legsikeresebb időszakában, 2005 és 2009 között kosárlabdázott a csapatban. Azokban az években – tette hozzá – a PVSK, története során először bajnoki ezüstérmet szerzett és kupagyőztes lett.

Az ügyvezető emlékeztetett arra, hogy Alekszics edzőként háromszoros magyar bajnok és négyszeres kupagyőztes, a PVSK játékosállománya pedig jó minőségű, így jó esély kínálkozik a célkitűzések teljesítésére. Aláhúzta: abban bíznak, hogy az új tréner új taktikával, új módszerekkel, más szemlélettel dolgozik majd, ez pedig lendületet ad a csapatnak.

Dragan Alekszics úgy nyilatkozott, hogy játékosként nagy sikereket ért el a pécsieknél, a vezetőség és a játékosok oldaláról megnyilvánuló bizalom pedig megadja az esélyt a sikeres szereplésre.

Pongó Máté irányító elmondta, az új tréner már hétfő óta tart edzéseket, és valamennyien élvezik a közös munkát. Kiemelte: az elvárható győzelmekkel és néhány bravúros meccsel felzárkózhatnak a legjobbak közé.

Czerpán István, a PVSK elnöke a korábbi vezetőedző, Csirke Ferenc jövőjét illetően kérdésre válaszolva elmondta: a szakembernek felajánlották a lehetőséget, hogy az utánpótlásnál kamatoztassa tudását, de erről még nem született megállapodás.

2020.02.05 19:21:22

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A Falco edzője nem tartaná ördögtől valónak, ha a FIBA automatikus helyet adna a mindenkori magyar bajnoknak a BL főtábláján.

2020.01.28 00:04:35

Kosárlabda KŐFALVI DÁNIEL

ALAPVONALAki pedig látta játszani, annak most, amikor olvassa ezeket a sorokat, talán éppen úgy, mint nekem, lelassul egy pillanatra a világ, és összegyűlik az a rengeteg emlék, amit kaptunk a legendától, és amiért most köszönetet kell mondanunk.

2020.01.22 22:45:13

Kosárlabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Közösségépítő erejük van a csapatsportágaknak.

2020.01.03 19:29:06

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

A válogatott hátvéd az Olasz Kupa nyolcas döntőjét célozta meg a Reggio Emiliával.