Férfi kosár: Lóránt 15, Hanga 12 ponttal segítette csapatát

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.01.13. 22:05
Lóránt Péter kezdőként szerepet kapva idénycsúccsal zárt játszott percekben és dobott pontokban az olasz férfi kosárlabda-bajnokságban, a Virtus Roma az ő remek játékának is nagyban köszönhetően idegenben verte meg hosszabbítás után a Montegranarót, így honfitársunk klubja megerősítette ötödik helyét az olasz élvonalban.

Lóránt kezdőként lehetőséget kapva 32 percet tölthetett a parketten, ezalatt 15 pontot szórt 8/5-ös mezőnymutatóval, 3/1 értékesített triplával, a büntetőket hibátlanul dobta (4/4), ezen felül pedig 6 lepattanó és 1 eladott labda fűződött a nevéhez. A magyar nagyember a hosszabbításban fontos kosarakat szerzett a két ponttal diadalmaskodó fővárosiak számára.

Spanyolországban a hasznosan játszó Hanga Ádámmal a kezdőjében felálló Manresa kis híján csodát tett és ligautolsóként hosszabbításra kényszerítette a bajnokság jelenlegi második helyezettjét, az Euroliga Top 16-os csoportkörében még veretlen Caja Laboralt, ráadásul honfitársunk zsákolásával egalizált a katalán kiscsapat a rendes játékidő végén. A túlórában már kijött, hogy melyik a tapasztaltabb csapat, de így is kijár az elismerés Hangáéknak.

Hanga kezdőként 33 percet kapott a bizonyításra, s ezt 12 ponttal, 6 lepattanóval, 3 gólpasszal, 2 szerzett labdával, 3 blokkal, valamint 6 kiharcolt faulttal hálálta meg. Mezőnyből összesen 10 alkalommal próbálkozhatott dobással, 3 kísérlete volt jó, ezek közül a triplavonalon túlról 3/1-es mutatóval zárt, továbbá 6-ból 5 büntetőjét értékesítette. 18-as VAL hasznossági mutatójával csapata legjobbjai közt volt a hazai pályán 101–95-re elvesztett találkozón.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik