Férfi kosár: Horvátországba igazolt Keller Ákos – hivatalos

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2019.10.25. 19:22
null
Keller Ákos Horvátországban folytatja (Fotó: Mártonfai Dénes)
Keller Ákos röpke két hónap után már távozik is Körmendről, a válogatott csapatkapitánya az Adria-ligában szereplő horvát KK Zadarhoz szerződött.

 

Aligha éri meglepetésként a legutóbbi bajnoki ezüstérmes Egis Körmend szurkolóit, hogy Keller Ákos már nem a csapat játékosa, s szombaton Pécsen a férfibajnokság rangadóján már nem lép pályára. A magyar férfiválogatott csapatkapitánya ugyanis már szeptemberi érkezésekor sem beszélt mellé – nagyon helyesen és korrekten –, ugyanis már akkor közölte, ő bizony külföldre vágyik és amint lehetősége lesz, megy is. De mivel a nyáron nem talált új, számára megfelelő csapatot, az előző idényt a francia Pau-Ortheznél töltötte, muszáj volt neki társakkal edzenie, meccseket játszania, hogy formában maradjon. Így igazolt Körmendre, azaz ha külföldi ajánlatot kap, távozhat. Ez pedig csütörtökön Zadarból futott be...

Boldog vagyok! Csütörtök este menedzseremmel, Vinkó Lászlóval beszéltünk, akkor mondta, hogy kész ajánlattal álltak elő a horvátok – fogalmazott Keller. – A nyári sikertelenség után nem számítottam erre, de örülök, hogy már most összejött a külföldi szerződés. Kezdőcenterként számítanak rám, a tervek szerint vasárnap utazok ki Zadarba.”

Természetesen arról is kérdeztük a középjátékost, mint gondol erről a röpke két hónapról, amit a vasiaknál töltött.

Úgy készültem, azt is mondtam, hogy ez egy átmenet, ez kerek-perec kiderült abból, amiben a klubbal megállapodtunk – folytatta Keller. – Azért igazoltam Körmendre, hogy edzhessek, meccsek legyenek a lábamban, segítsek a csapatnak a céljai elérésében. Jól kezdtük a szezont, négy bajnokit és egy FIBA Európa-kupa-meccset nyertünk meg, ami azt mutatja, el is érhettünk volna valami szépet együtt... Köszönöm a sok szeretetet, amit kaptam, kedvesek voltak velem, amikor pályára lépnem, úgy bántak velem, mintha ezer éve itt játszottam volna. Örülök, hogy részese lehettem a körmendi kosárlabdának, még ha csak két hónapra is.”

A KK Zadar kétszeres horvát bajnok, s országa bajnoksága mellett az Adria-ligában is szerepel (alapító tag), ahol három vereséggel kezdte az idényt, míg a Premijer Ligában 3/1-es győzelem/vereség mutatóval áll. A center, aki a Körmendben négy élvonalbeli mérkőzésen 11.3 pontot és hét lepattanót átlagolt, 2020 nyaráig írt alá a korábbi hétszeres jugoszláv bajnokhoz. Amelynek új edzője is van, hiszen Danijel Jusupot október 23-án nevezték ki, a horvát tréner ragaszkodott Kellerhez, akinek érkezésével megkezdi a gárda átalakítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik