Férfi kosár Ek: török és görög csapat az Alba csoportjában

Vágólapra másolva!
2013.10.05. 13:28
null
Kisorsolták a férfi kosárlabda Európa-kupa csoportjait. A magyar bajnok Alba Fehérvárt a Keleti konferenciába sorolták be, és orosz, ukrán, török, görög, valamint montenegrói ellenfelet kapott.

Az Alba Fehérvárt a hatodik, azaz az utolsó kalapból húzták ki a sorsolás során. A magyar bajnok az első kalapból a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát kapta, amely a legutóbbi két kiírásban a negyeddöntőig jutott, idén tavasszal a későbbi győztes Lokomotiv Kubany búcsúztatta.

A fehérváriakra – akik kilencévnyi kihagyás után képviselhetik hazánkat a kontinens második számú nemzetközi klubsorozatában –, még az orosz Nyizsnyij Novgorod, a török TED Ankara, a görög PAOK Szaloniki és az ukrán Himik Juzsnij vár.

Honfitársainkra tíz fantasztikus derbi vár, amelyek közül többet Veszprémben rendeznek meg a székesfehérvári csarnokfelújítás miatt. A játékhetek, a pályaválasztói jogok és a fordulók párosításai már most fixek, azonban az időpontoknál (tehát hogy az adott héten kedden vagy szerdán játsszák-e az adott mérkőzést, illetve melyik időpontban) még történhetnek változások.

A csoport három legjobbja jut majd tovább a középdöntőbe, ahol az Euroliga alapszakaszából kieső együttesekkel együtt 32 gárda folytatja tovább a szereplést, négyes csoportokra bontva, január 7-től. Ez a kör február 19-ig tart majd – itt már nem lesz érvényben a főcsoportokra való bontás és a földrajzi elv.

Onnantól következik a top 16, amely már egyenes kieséses rendszerben adja a legjobb nyolc közé továbbjutókat, méghozzá oda-visszavágós alapon, két meccs alapján. Itt március 4. és 12. között játsszák majd le az összecsapásokat.

A negyeddöntőben szintén oda-vissza-meccsek következnek március 18. és 26. között, az elődöntőben pedig április 1. és 9. között, két meccsen dől el, kik vívhatják a döntőt. A finálét május 1-jén és 7-én rendezik, itt szintén a két bejutó csapat otthonában vívnak a felek egy-egy derbit, hogy eldöntsék, ki lesz az Európa-kupa 2014-es bajnoka!

FÉRFI KOSÁRLABDA EURÓPA-KUPA
NYUGATI KONFERENCIA

A-csoport: CEZ Basketball Nymburk (cseh, VTB Liga), Pallacanestro Cantu (olasz), Le Mans Basket (francia), Telenet Oostende (belga), Cibona Zagreb (horvát, Adria-liga), Artland Dragons (német)
B-csoport: Bilbao Basket (spanyol), Cedevita Zagreb (horvát, Adria-liga), Dinamo Sassari (olasz), Spirou Charleroi (belga), Elan Chalon (francia), EWE Baskets Oldenburg (német)
C-csoport: Valencia Basket (spanyol), Union Olimpija Ljubljana (szlovén, Adria-liga), Cimberio Varese (olasz), Asvel Villeurbanne Lyon (francia), Ratiopharrm Ulm (német), Paris Levallois (francia)
D-csoport: Alba Berlin (német), CAI Zaragoza (spanyol), Virtus Roma (olasz), Mons Hainaut (belga), Gravelines Dunkerque (francia), Telekom Bonn (német)

KELETI KONFERENCIA
E-csoport: Himki Moszkva (orosz, VTB Liga), Pinar Karsiyaka (török), Hapoel Jeruzsálem (izraeli), Igokea Aleksandrovac (bosnyák, Adria-liga), Lukoil Szófia (bolgár), CSU Asesoft Ploiesti (román)
F-csoport: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói, Adria-liga), Nyizsnyij Novgorod (orosz, VTB Liga), TED Ankara (török), PAOK Szaloniki (görög), Himik Juzsnij (ukrán), ALBA FEHÉRVÁR (MAGYAR)
G-csoport: UNIKSZ Kazany (orosz, VTB Liga), Banvit Bandirma (török), VEF Riga (lett, VTB Liga), Maccabi Haifa (izraeli), MZT Szkopje (macedón, Adria-liga), Kalev Tallinn (észt)
H-csoport: Szpartak Szentpétervár (orosz, VTB Liga), Besiktas (török), Panioniosz Athén (görög), Neptunas Klaipeda (litván), Radnicski Kragujevac (szerb, Adria-liga), Bisons Loimaa (finn)

1. forduló: Alba Fehérvár–TED Ankara október 15 vagy 16.
2. forduló: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Alba Fehérvár (magyar) október 22. vagy 23.
3. forduló: Alba Fehérvár (magyar)–PAOK Szaloniki (görög) október 29. vagy 30.
4. forduló: Alba Fehérvár (magyar)–Nyizsnyij Novgorod (orosz) november 5. vagy 6.
5. forduló: Himkik Juzsnij (ukrán)–Alba Fehérvár (magyar) november 12. vagy 13.
6. forduló: TED Ankara (török)–Alba Fehérvár (magyar) november 19. vagy 20.
7. forduló: Alba Fehérvár (magyar)–Buduscsnoszt Podgorica (montenegrói) november 26. vagy 27.
8. forduló: PAOK Szaloniki (görög)–Alba Fehérvár (magyar) december 3. vagy 4.
9. forduló: Nyizsnyij Novgorod (orosz)–Alba Fehérvár (magyar) december 10. vagy 11.
10. forduló: Alba Fehérvár (magyar)–Himik Juzsnij (magyar) december 17. vagy 18.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik