Férfi kosár Euroliga: több mint 700 rendőrt vezényelnek a Valencia–Maccabi meccsre

Vágólapra másolva!
2023.10.18. 14:36
null
Nagy lesz a készültség (Fotó: Getty Images, archív)
Több mint 700 rendőrt vezényelnek ki szerda (ma) estére a Pamesa Valencia férfi kosárlabdacsapatának csarnokába, amelyben az izraeli Maccabi Tel-Aviv vendégeskedik Euroliga-mérkőzésen.

 

Az illetékesek kiemelt kockázatú eseménnyé nyilvánították az izraeli együttes vendégjátékát, a spanyol klub pedig közleményben jelezte, hogy a rendőrség és a biztonsági szolgálat is nagy számban lesz jelen a találkozón, és a nézők a szokásosnál jóval alaposabb átvizsgálás után léphetnek csak be a csarnokba.

A városvezetők szerdai sajtótájékoztatójukon azt is elmondták, hogy az egyenruhások mellett civil ruhás rendőrök is szolgálatot teljesítenek majd.

A Hamász és Izrael között kiélesedett fegyveres konfliktus komoly indulatokat váltott ki Európa- és világszerte, Valenciában pedig tartanak attól, hogy egy hasonló merényletre kerülhet sor, mint ami hétfőn Brüsszelben történt. A belga fővárosban egy magányos iszlamista merénylő lelőtt két svéd futballszurkolót, akik a Belgium elleni Európa-bajnoki selejtezőre érkeztek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik