Férfi kosár Euroliga: Hangáék a Maccabit is kipipálták

KEZDŐ5.HU KEZDŐ5.HUKEZDŐ5.HU KEZDŐ5.HU
Vágólapra másolva!
2019.11.22. 23:18
Mirotics és Higgins ismét parádéztak, a Barcelona pedig alaposan feljavult a Maccabi Tel-Aviv elleni második félidőre. Nagy Euroliga-hetet zártak a katalánok, akik így tíz fordulót követően igencsak impresszív mutatóval állnak az élen.

FC Barcelona (spanyol, 8–2)–Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 6–4) 96–73FC Barcelona (spanyol, 8–2)–Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 6–4) 96–73

A Barcelona a Fenerbahce elleni derbije után két nappal újabb rangadóra készült, hiszen az egyik közvetlen riválisukat, a nagyszerű formában lévő, a szerdai milánói veresége előtt zsinórban hatot nyerő Maccabit fogadták Hangáék. A Barca jól kezdett (7–2), ezt követően azonban nem tudott kialakulni folyamatos játék, ami nem kedvezett a katalánoknak.

Az első félidő kereken egy órán át tartott, rengeteg volt a fault, a büntető és a videós visszanézés is, ráadásul a Maccabinak – elsősorban John DiBartolomeo és Scottie Wilbekin révén – egymás után hat triplája is behullott a második negyedben, így az izraeliek vonulhattak előnnyel a nagyszünetre, a 43–46-os állás szinte még a Barcára nézve volt hízelgő.

Fordulás után aztán Nikola Mirotic érezte úgy, hogy hátára kell vennie a csapatát, és ezt nagyon jól gondolta a spanyol klasszis, aki nemcsak támadásban, hanem tőle nem mindig megszokott módon védekezésben is óriási energiákat mozgósított. Mikor pedig Cory Higgins is fellépett mellé – illetve rendeződött a mezőnyemberekkel szembeni védekezés –, akkor indult be igazán a Barca, megjött a ritmusa a gránátvörös-kékek játékának és egy 14–2-es rohammal elhúztak, 69–57-nél kialakult a meccsen az addigi legnagyobb különbség. Ami a folytatásban csak még tovább nőtt, Hanga szép kosarával a 20 is meglett közte, így újabb remek győzelmével nagyszerű hetet zárt a Pesics-csapat. Hiszen a Barcelona mindkét rangadóját megnyerte, míg a vetélytársak közül többen is buktak a dupla forduló során, egyedül az Efes tudta vele tartani a lépést, ezért a hatos holtverseny helyett most már csupán ez a két gárda áll az élen egyaránt 8–2-es mérleggel.

Hanga Ádám ezúttal kezdőként 19 perc alatt 6 pontot (5/3 dupla, 2/0 tripla, 2/0 büntető) dobott, adott 3 gólpasszt, leszedett 1 lepattanót, eladott 1 labdát, beütött 3 és kiharcolt 2 faultot, ami 2-es indexmutatóhoz volt elég ezúttal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik