Férfi kosár Euroliga: bajnoki rendszerre változik a verseny

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.11.11. 17:39
Címkék
A legrangosabb európai férfi kosárlabda-sorozat, az Euroliga a következő szezontól megújult formában, 16 csapattal folytatódik.

A változásról az Euroliga 11 A-licenccel rendelkező klubjának vezetői döntöttek Barcelonában. Megállapodásuk értelmében a 2016–17-es szezontól a mostani 24 helyett 16 csapat szerepel a főtáblán, s nem lesznek csoportok, hanem bajnoki rendszerben folyik majd a küzdelem, azaz 30 fordulót rendeznek, ennek végén pedig negyeddöntő és final four zárja a szezont.

A 16 csapat között biztos a helye a 11 A-licences gárdának, hozzájuk a második számú európai sorozat, az Európa-kupa (EuroCup) győztese, valamint három bajnokság első helyezettje (vélhetően a francia és a német pontvadászat és az Adria Liga nyertese), illetve a nyolccsapatos selejtezőtorna győztese csatlakozik majd.

Az Európa-kupa lebonyolítása szintén változik majd. Ennek főtábláján 24 együttes lesz ott, s két csoportkört bonyolítanak majd le. Ebben a versengésben jelenleg a magyar bajnok Szolnoki Olaj szerepel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik