Férfi kosár: bombaerős német válogatott vár a mieinkre

Vágólapra másolva!
2019.08.16. 13:58
null
Férfi kosárválogatottunk már Hamburgban készül (A szerző felvétele)
Két év után csap össze Németországgal a magyar válogatott. Hamburgban fizikailag erős, játéktudását tekintve nagyszerű ellenféllel találkozik Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány legénysége.

 

Hamburg hatalmas város, és ezt a saját bőrén tapasztalhatta a magyar válogatott. Mire megérkezett a csapat csütörtök késő este a szállodába és elfogyasztotta a vacsoráját, már át is léptünk a következő napba. Az egyébként remek hotel Harburg városrészben található egy erdő mellett (igazából mindentől eléggé messze), és mint a reggelinél kiderült, ez a cseh válogatott főhadiszállása is, amellyel majd csak vasárnap mérkőzik nemzeti csapatunk a VTG Szuperkupán. A találkozók helyszíne az edel-optics.de Arena lesz, itt már edzett is egy órát a válogatott pénteken 12.45-től. A csarnok a Hamburg Towers együttesének az otthona, amely idén jutott fel a német kosárlabda-bajnokság első osztályába, érdekes összefonódás, hogy edzője Mike Taylor, aki a lengyel válogatott szövetségi kapitánya is egyben. Pongó Marcell az előző idényben is a német másodosztályú Nürnberg játékosa volt és az lesz a következőben is, ismeri az arénát, hiszen itt játszotta együttesével a másodosztályú bajnokság fináléját, amelyet ugyan összesítésben elveszítettek, a csapat így is feljutott – volna, ha megkapja a licencet a szövetségtől… Ebből lett némi adok-kapok, de a fellebbezés után sem változott a döntés.

Pongó amúgy is fontos láncszeme a németországi túrának, hiszen elég sokat tud a körülmények mellett az első ellenfélről, vagyis a házigazdáról is. A péntek délelőtti megbeszélésen emiatt be is segített a prezentációba Ivkovics Sztojan szövetségi kapitánynak és Forray Gábornak – látszólag jól megbirkózott a feladattal. Birkóznia este is kell majd, hiszen a rivális fizikailag nagyon erős, gyors kosárlabdát játszik, ráadásul tele van jobbnál jobb, NBA-s és Euroligás játékosokkal – alapvetően hasonló elvek mentén épül fel, mint a mi csapatunk, de a kerettagok bivalyerős bajnokságokban pallérozódnak.

Két évvel ezelőtt a kazanyi felkészülési tornán kerültek szembe a mieink legutóbb a németekkel, akkor 67–65-re kaptunk ki, Robin Benzing 25 pontot szerzett, fontos kosarakat dobott a hajrában. A magas termetű bedobó ezúttal is tagja az ellenfél keretének, ahogy Danilo Barthel, a Bayern München csapatkapitánya és a hamburgi születésű Ismet Akpinar is. A magyar válogatott mostani összeállításából Keller Ákos, Perl Zoltán és Váradi Benedek szerepelt az oroszországi összecsapáson, ezen a téren tehát egálban vagyunk.

Néhány óra múlva minden egyéb is kiderül – már a cseh–lengyel mérkőzésen is várható magyar érdekeltség, ugyanis az egyik játékvezető a mindhárom nap közreműködő fiatal sporttárs, Praksch Péter lesz, aki a közelmúltban a női U20-as Európa-bajnokság döntőjén fújhatta a sípot.

VTG SZUPERKUPA, HAMBURG
Péntek
Csehország–Lengyelország, 17.30. Németország–MAGYARORSZÁG, 20.
Szombat
MAGYARORSZÁG–Lengyelország, 17.30. Németország–Csehország, 20.
Vasárnap
Németország–Lengyelország, 15. Csehország–MAGYARORSZÁG, 17.30

A MAGYAR KERET
Ferencz Csaba (Egis Körmend), Filipovity Márkó, Perl Zoltán, Váradi Benedek (mind Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Govens Darrin (?), Horti Bálint (Pécsi VSK-Veolia), Juhos Levente, Pallai Tamás (mindkettő Szolnoki Olaj KK), Karahodzsics Kemal (KTE-Duna Aszfalt), Keller Ákos (?), Pongó Marcell (Nürnberg Falcons BC, német), Valerio-Bodon Vincent (Budapesti Honvéd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik