Férfi kosár BL: revansvágy – a Falco-sztár bizonyítana a bonniaknak

Vágólapra másolva!
2020.01.14. 21:11
null
Gasper Okorn óva int a számolgatástól, Ron Curry bizonyítana a bonniaknak (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
Bár Szombathelyen nagyon elintézte a Falco novemberben a Telekom Baskets Bonn együttesét, még így is bravúr lenne, ha a szerdai „visszavágón” idegenben nyerne.

 

Ron Curry nem sok mindenben különbözött kedden csapattársaitól.

A Falco-Vulcano Energia KC amerikai hátvédje ugyanolyan álmos ábrázattal adta fel csomagját a bécsi repülőtéren, mint a többiek – hajnali 5.30-kor volt indulás Szombathelyről –, szinte végig a fülében volt a vezeték nélküli fülhallgató és számára kedves zenét hallgatott, majd a Bonn melletti Königswinterben található Rajna-parti szálloda éttermében csendesen falatozott a natúr csirke- és borjúhúsból, a végén pedig némi dinnyével és ananásszal zárta az étkezést.

NEM SZABAD SZÁMOLGATNI

Gasper OKORN, a Falco vezetőedzője:

„Bár a hét végén a Szeged ellen néhány játékos pihenőt kapott, vagy kevesebbet játszott, az erőltetett menet nem könnyű, hiszen háromnaponta meccseket játszunk. A szombati bajnokit még nem használtuk a Bonn elleni felkészülésre, annyit szerettünk volna, hogy játszanak felszabadultan a srácok. Továbbra is csak meccsről meccsre haladunk, nem szabad számolgatni, mert akkor könnyen elveszíthetjük a fókuszt.”

Ron Curry mégis máshogy készül a szerda esti BL-csatára, hiszen a 2017–2018-as évadban éppen a német csapat játékosa volt, onnan érkezett a Falcóhoz, ráadásul nem is csak szép emlékeket őriz Bonnról.

„Hogy őszinte legyek, nem a legjobb évemet töltöttem itt – mondta az ebéd után Curry. – Nem arról volt szó, hogy nem éreztem volna jól magam a városban, vagy a csapattársakkal, azonban kosárlabda szempontjából nem volt sikeres az az időszak. Egy kicsit vártam már, hogy itt lépjünk pályára, némi revans is lehet a számomra, hiszen a Bonnban nem játszottam sokat és ez egy jó esély, hogy megmutassam, mit tudok.”

A kis megszakítással immár másfél éve a szombathelyiek kötelékébe tartozó hátvéd azt is elmesélte, olyan pokoli hangulattól nem kell tartaniuk, mint amilyen a Savaria Arénában szokott uralkodni, a német szurkolók bár sokan vannak, egyáltalán nem olyan hevesek és hangosak, mint magyar kollégáik, inkább csak hátradőlnek, és élvezik a játékot.

MAGYAR VONAL
A Telekom Baskets Bonn színeiben szerepelt korábban magyar játékos, mégpedig az Alba Fehérvár jelenlegi ügyvezetője, Simon Balázs, aki a 2004–2005-ös szezonban szerepelt az akkor ULEB-kupában is érdekelt együttesben. A németek jelenlegi keretében két olyan amerikai kosárlabdázó is van, aki szerepelt magyar csapatban, a 2014–2015-ös szezonban Branden Frazier a Kaposvárt erősítette, Trey McKinney Jones 2016-ban Magyar Kupát nyert a Körmenddel, aztán két évvel később az NBA-ben, az Indiana Pacersben is bemutatkozhatott.

„Nyilván a Bonn számára ez egy jó esély a visszavágásra, hiszen Szombathelyen mi nyertünk – magyarázta Curry. – A németek atletikusak, gyorsak, de már bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk felvenni velük a versenyt, és jó lenne a győzni, mert sokat érne a továbbiakban. Szerintem jó meccset fogunk vívni velük.”

A szombathelyieknek egyébként nyugodt napjuk volt, az ebédet hosszú csendes pihenő, videózás, majd uzsonna követte, este pedig az edzésen igyekeztek belőni magukat a takaros bonni csarnokban Váradi Benedekék, Gasper Okorn vezetőedző és segítője, Milos Konakov pörgős tréninget vezetett, de egy utazással megspékelt nap után ez így természetes.

Ha a Falco a csoportkörben ismét megverné a Bonnt – mondjuk pont Ron Curry remeklésével –, óriási lépést tenne a továbbjutás felé, de egy esetleges vereség sem foszlatná szét a reményeket, szóval görcsölni igazán nem szabad.

KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA

D-CSOPORT, 11. FORDULÓ
Besiktas Sompo (török)–Happy Casa Brindisi (olasz) 96–67
SZERDÁN
20.00: Telekom Baskets Bonn (német)–FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY
19.00: PAOK (görög)–JDA Dijon (francia)
20.30: Casademont Zaragoza (spanyol)–Neptunas Klaipeda (litván)

AZ ÁLLÁS
1. Dijon 10 7 3 842–757 17
2. Besiktas 11 5 6 862–843 16
3. Bonn 10 6 4 817–801 16
4. Zaragoza 10 6 4 766–784 16
5. Falco 10 5 5 783–765 15
6. Brindisi 11 4 7 936–978 15
7. PAOK 10 4 6 796–839 14
8. Klaipeda 10 4 6 818–853 14
A csoportkör végéig azonos pontszámnál a kosárkülönbség alapján rangsorolunk
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik