Férfi kosár: arkansasi egyetemistával erősített a Kaposvár

Vágólapra másolva!
2013.07.18. 09:25
Tavaly a légióskiválasztáskor nagyon belenyúlt a jóba a Kaposvár férfi kosárlabdacsapata, hiszen a Christopher Dunn, Kyle Swanston, Marko Spica hármas összesen 58 pontot dobott átlagban meccsenként. A bajnokságban a negyedik helyen záró klub nem is tudta megtartani őket, viszont a vezetők úgy érzik, Swanston utódját máris megtalálták: a kék-fehérek szerződést kötöttek Robert Crawforddal, aki az Arkansas Egyetem után újoncként érkezik Európába.
„Olyan játékost akartunk, aki hasonlít Swanstonra, azaz a semmiből is tud kosarat dobni – indokolta az igazolást Monok Tibor, a Kaposvár ügyvezetője. – Nem kell neki sem elzárás, sem helyzet, képes tíz méterről triplát dobni, ha a védője nincs elég közel hozzá. Utolsó szezonjában negyvenkét százalékkal dobta a hárompontosokat, reméljük, hasonlóra lesz képes nálunk is."

A 23 éves, 198 centis és 95 kilogrammos bedobó az utolsó egyetemi szezonjában 14.8 pontot és 4.1 lepattanót átlagolt, s a nyár elején tagja volt az USA Men's All Star Basketball csapatnak.

Monok azt is elmondta, hogy terveik között szerepel még két légiós, egy irányító és egy center szerződtetése, s szeretnék, ha augusztus elejére teljes lenne a keret. A kaposváriak a nyár elején Jancsikin Braniszlavot (Szombathely) és Fodor Mártont (Szolnok) szerződtették.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik