HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.01.26 10:42 Frissítve: 2015.03.10 01:49

„Ezt én rontottam el” - a Fenertől távozó Vajda Anna önkritikus

Mint arról beszámoltunk, Vajda Anna a Fenerbache együttesétől nem a Pécs 2010-be, hanem a szintén az Euroliga legjobb 16 csapata közé jutott USK Praha csapatába szerződött. A magyar válogatott játékos kedden megérkezett a cseh fővárosba, és szerdán bajnoki mérkőzésen mutatkozik be.

 

– Milyen volt az első edzés?
– Köszönöm szépen, minden rendben, nagyon kedvesen fogadtak a lányok. Néhány figurát átvettünk, egész jól megértettük egymást, szerdán pedig már bajnoki mérkőzésen léphetek pályára. Egyébként sem panaszkodhatok, szép lakást kaptam a klubtól, közel a csarnokhoz.

Vajda Anna önkritikus: reméli, Prágában
nem kiegészítő ember lesz (Fotó: Németh Ferenc)

– Ez is fontos, de azt tudja már, hogy milyen szerepet szán önnek Lubor Blazek vezetőedző?
– Pontosan még nem, de az biztos, hogy a prágaiaknak szükségük volt egy magas játékosra, mivel a három centerükből egy, Michaela Ferancíková megsérült. Várhatóan nem kiegészítő ember leszek az új csapatomban, erről már a szakmai stábbal történt egyeztetés után meggyőződhettem.

– Korábban Pécsen vezérnek számított, ehhez képest Isztambulban mellékszerep jutott önnek. Miért alakult így?
– Nem tudom, mi volt a baj, bár az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján lehet, hogy én akkor tudok jól teljesíteni, ha nagy a felelősségem, ha nagy a nyomás rajtam. Amikor a Fenerbahcéba igazoltam, tudtam, hogy világsztárok közé kerülök, vagyis ha megijedtem volna ettől a körülménytől, egyáltalán nem vágok bele a kalandba.

– Kudarcnak fogja fel Fenernél eltöltött időszakot?
– Nem, azonban jó adag csalódottságot érzek. A legrosszabb az egészben, hogy magamon kívül senkit sem okolhatok, hogy így alakult, hiszen eleinte jócskán kaptam lehetőséget Rátgéber Lászlótól. Sajnos nem tudtam élni vele, ezért nem kaptam több lehetőséget a török együttesben. Ezt én rontottam el.

– Mikortól foglalkoztatta a távozás gondolata?
– Angel McCoughtry érkezése után a török élvonal szabályai szerint létszám feletti légióssá váltam, így nem léphettem pályára a bajnokikon. Úgy éreztem, a klubnak és nekem is jobb lesz, ha elválnak útjaink. Szóltam a menedzseremnek, és elkezdtük keresni a lehetőségeket.

"A SAJÁT SZAKMAI KUDARCOMNAK IS TEKINTEM, HOGY VAJDÁT NEM TUDTAM MEGFELELŐEN BEÉPÍTENI" – RÁTGÉBER LÁSZLÓ ÉRTÉKELI A VÁLOGATOTT JÁTÉKOS ISZTAMBULI IDŐSZAKÁT A NEMZETI SPORTNAK 

2019.02.17 23:23:41

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY.Egy ilyen győzelem még inkább összekovácsol egy társaságot.

2019.02.11 21:55:33

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A (női) kosárlabda elsődlegesen iskolai sport, minőségi egyetemi kosárlabdázás híján azonban kimarad az a lépcsőfok, amely az átmenetet jelentené az utánpótlásból a profik közé tartóknak.

2019.01.24 00:33:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A klubok vagy éppen a játékosok az ilyen esetekben nem mérik fel, hogy a bezárkózással nem építenek és óvnak, hanem rombolnak: tekintélyt, nimbuszt, presztízst, szavahihetőséget.

2019.01.22 23:34:24

Kosárlabda THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A legmenőbbek, LeBron James, James Harden, Russell Westbrook vagy Stephen Curry karrierje itthonról is nyomon követhető, de próbálta volna meg valaki fél évszázaddal ezelőtt Magyarországról figyelemmel kísérni a naprakész statisztikákat.

2019.01.15 23:50:09

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Helló, Európa, megint itt vagyunk!