DVTK: legendás kosarasukat gyászolják a diósgyőriek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.01. 07:59
A diósgyőri női kosárlabdacsapat történetének egyik legjobb játékosát gyászolja: még szeptemberben, rákbetegségben, 45 évesen elhunyt Judy Mosley-McAfee, az DKSK egykori kosarasa.

Mosley 1994-től három éven át volt a diósgyőriek centere, bajnoki ezüst- és bronzérmet, MK-ezüstérmet szerzett a csapattal. Néhány meccsen a PVSK-t is erősítette. A WNBA-t is megjáró Mosleyt a Hawaii Egyetem is gyászolja, személyében a kosárlabdacsapat valaha volt legjobb (pont- és lepattanóátlagban is pontrekorder, több mint két tucat klubcsúcsot a mai napig tartó) játékosát veszítette el.

„Mélyen le vagyok sújtva a vele kapcsolatos hírtől. Nekem nem szokásom agyondicsérgetni a játékosokat, de róla tényleg csak jókat tudok mondani. Igazi pozitív személyiség volt, és azon kevés amerikai játékosok egyike, aki az európai kosárlabdát is kiválóan értette, s remek képességeit itt is remekül tudta kamatoztatni. Talán utólag már elmondhatom, hogy kedveltem őt, és ha rajtam múlt volna, nem csak három esztendőt játszik itt. Negyedszerre azért nem hívtuk vissza, mert a harmadik év végén őszintén elmondta, hogy gyereket szeretne szülni, és mivel benne volt, hogy esetleg az egész szezont nem tudja végig csinálni, inkább abban maradtunk, hogy ő is és mi is új utakra lépünk. Távozása után nem tartottuk a kapcsolatot, de az ötvenedik születésnapomra kaptam tőle egy üdvözlő levelet, ami nekem akkor nagyon jólesett. Most viszont nagyon szomorú vagyok, mert olyan egykori játékos távozott az élők sorából, akire minden szempontból csak felnézni lehetett" – nyilatkozta a boon.hu-nak Király Sándor, Mosley egykori diósgyőri edzője.

A kitűnő kosárlabdázót férje és négy gyermeke gyászolja.

„Judy férjével, Marvinnal és négy gyermekével, valamint barátaival együtt imádkozunk. Túl korán távozott közülünk egy nagyszerű tanuló és sportoló, ez még mélyebbé teszi a gyászunkat. Ebben a szezonban Judy Mosley emlékére játszunk, hogy méltóképp megtiszteljük azt, amit egyetemünkért tett” – mondta az oktatási intézmény női csapatának edzője, Laura Beeman.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik