Csak győzzenek győzni a magyarok

Vágólapra másolva!
2012.11.27. 16:18
null
Fodor Gergely (jobbra) szerint itt a jó alkalom, hogy végre nyerjenek (Fotó: Mirkó István)
Mindkét magyar szereplő hazai pályán játszik a férfi kosárlabda EuroChallenge-sorozat F-csoportjának 4. fordulójában, s mind a Szolnok, mind a Körmend a győzelemre hajt. A különbség mégis óriási, hiszen amíg a továbbjutásról alighanem lemaradó vasiak a szépségtapaszt jelentő első sikerüket célozzák meg, a Szolnok számára a győzelem a továbblépést jelentheti.

Körmenden nem veti szét az öltöző falát a jókedv, ami teljesen érthető. A csapat szombaton kikapott Pécsen, ezzel elszenvedte hatodik vereségét a bajnokságban, így csak a 11. helyen áll kilenc fordulót követően. Ha jól menne a nemzetközi kupában, abból meríthetnének erőt Fodor Gergelyék, ám sajnos ezt sem lehet állítani, hiszen az EuroChallenge-ben még nyeretlen a gárda, amely kedd este a Temesvárt látja vendégül. Mikor, ha nem most? – kérdeztük Fodort.

„Az az igazság, hogy nem fut a szekér, rosszul megy a csapatnak mindkét fronton, a magyar bajnokságban még nem tudtunk idegenben győzni, ami aggasztó – mondta a vasiak 35 éves hátvédje. – Főként a védekezésünkkel vannak gondok, sok pontot kapunk. A Temesvár ellen idegenben is volt sanszunk nyerni, a szezon legjobb meccsét ellenük játszottuk, szóval nagyon jó lenne hazai pályán visszavágni, és végre megszerezni az első sikerünket. Semmiképp sem szeretnénk nyeretlenül végezni, és ez a találkozó a legjobb alkalom arra, hogy győzzünk."

A mez ott is piros-fekete, de mégis, Szolnokon egészen más a helyzet, hiszen a Tisza-partiak feltehetően már kedden továbbjutnak, ha felülmúlják az Oldenburgot. Ám ez cseppet sem lesz egyszerű, hiszen a német gárda három hete 17 ponttal (87–70) verte meg a végén kiengedő magyar bajnokot az EWE Arenában. A szorosabb első félidő után a németek már 18 ponttal is vezettek, majd az Olaj visszakapaszkodott tízen belülre, hogy aztán a végén újra kiengedjen, s így nagy különbségű vereséget szenvedjen.

Persze ettől még nem verhetetlen a német élvonalban pillanatnyilag negyedik helyen álló együttes, az ellene aratott siker pedig továbbjutást érhet, sőt ha 18 vagy annál több ponttal győzne a Szolnok, még a csoportelsőség is elérhető Báder Mártonék számára – ennek érdekében a hátralévő két meccsükön, a Körmend és a Temesvár ellen kellene nyerniük hazai pályán.

EUROCHALLENGE
4. FORDULÓ
Lami-Véd Körmend–BC Timisoara (román) 18 (tv: DigiSport1),
Szolnoki Olaj KK–EWE Baskets Oldenburg (német) 19 (tv: Sport2)
AZ ÁLLÁS
1. Oldenburg 3 3 266–201 6
2. Szolnok 3 2 1 259–259 5
3. Timisoara 3 1 2 222–242 4
4. Körmend 3 3 221–266 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik