Csak asszisztált a Pistons a clevelandi dobófesztiválhoz

GOBODICS TAMÁS (kezdo5.hu)GOBODICS TAMÁS (kezdo5.hu)
Vágólapra másolva!
2017.03.15. 09:32
null
LeBron James 52 tripla dupláját érte el
Gálaelőadást tartott a címvédő Cleveland az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, a bajnok parádés játékkal és 19 triplával vágott vissza a Detroitnak a múlt heti vereségért – a Warriors viszont ismét borzasztóan megszenvedett, ezúttal a Sixers izzasztotta meg nagyon Steph Curry-éket. Megint nyerni tudott a New Orleans, nem hibázott Brooklynban az OKC, a New York pedig a negyedik negyedben fordított a Pacers ellen – nézzük, hogy mi történt!

 

Cleveland Cavaliers–Detroit Pistons 128–96

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Most nem volt pardon. Nem sokat kérdezett ezen az estén a gyenge formában érkező Cavaliers, már az első negyedben szétbombázta a Detroitot és a második játékrész elején 60-33-as (!) előnyt épített ki – értelmezhetetlen hatékonysággal tüzelt addig a gárda, 22/25-öt dobott mezőnyből és 10/10-et a triplavonalon túlról. A brutális ágyúzás vége 19/30 hármas lett a meccs végére, Shumpert szezoncsúcsot dobott, LeBron James 52. tripla-dupláját hozta, parádézott Irving és Jefferson is, de a padról beszálló két Williams, valamint JR Smith dobóstatjára is érdemes egy pillantást vetni. A kiütéses, gálaszerű győzelem mellett további jó hír a címvédő számára, hogy a két éve visszavonult, de a héten leigazolt Larry Sanders már pályára is lépett két perc erejéig, ráadásul a hírek szerint Kevin Love gyorsan gyógyul és a most kezdődő idegenbeli túra során akár vissza is térhet.

Más kávéház. Esélytelennek bizonyult ezen az estén a Detroit, nagyjából négy perc alatt eldőlt, hogy ma ezt a Clevelandet nem lehet megverni, így végül csak annyit játszottak a kezdők, amennyit muszáj volt. Drummond és Baynes révén azért a támadópattanókat leszedegették (összesen 16-ot), de ennek túl sok látszatja nem volt – érdekesség, hogy a sima vereségük ellenére semmi sem változott a tabellán, mert a keleti 5-11. hely között csak a Bulls nem veszítette el az utolsó mérkőzését.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 26/12, Shumpert 18/6, James 16, Jefferson 16/12
A Pistons legjobb dobói: Harris 17/3, Morris 13/3, I. Smith 12

Brooklyn Nets–Oklahoma City Thunder 104–122

Westbrook 33-nál. Ugyan nem ültek (6/18) az OKC vezérének dobásai, az mégsem volt kérdés, hogy ő dominál a parketten, ezt pedig idei 33. tripla-duplájával nyomatékosította – 25 pontja mellett kiosztott 19 gólpasszt és leszedett 12 lepattanót is. Ez, vagy a hóvihar azonban megzavarhatta a Nets közönségét, ugyanis a hazai szurkolók hangos „M-V-P!" kántálással biztatták a vendégek sztárját és rendszeresen bekiabálták neki, hogy még hány lepattanó kell a tripla-duplához – a tizediknél egyébként Taj Gibson félreállt előle, ezzel is hozzásegítve társát egy esetleges történelmi szezonhoz. A Thunder még 15 meccset játszik, ez idő alatt nyolc tripla-duplát kell hoznia Westbrooknak, hogy utolérje Oscar Robertsont, az átlagot tekintve pedig a gólpasszokra kell ügyelnie – igaz, a mai 19 „jót tett" neki...

A második félidőben már védekezett is az OKC. Az ezúttal is remekül dobó Brooklyn végig tapadt ellenfelére az első félidőben, a nagyszünetben még 62-62 állt az eredményjelzőn, képes volt tartani a lépést a hazai alakulat. A fordulás után aztán már hátul is agresszívebbé vált a Thunder, a Nets 17 dobásából csak ötöt értékesített a harmadik negyedben, majd a záró etap elején Enes Kanter rámolt be néhány kosarat, amivel eldőlt az összecsapás – itt már tizenöt pont körül járt a különbség, nem volt visszaút a Brooklyn számára. Ezzel továbbra sem tudtak ebben a szezonban egymás után két mérkőzést megnyerni, a Thunder pedig sorozatban hét vereség után tudott újra győzni idegenben.

A Nets legjobb dobói: Lopez 25/9, Lin 24/6, LeVert 16/3
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 25/6, Oladipo 21/9, Gibson 17, Kanter 17

New York Knicks–Indiana Pacers 87–81

A hajrában elkapta a fonalat Anthony. Gyenge színvonalú meccs volt, egyik fél sem játszott jól, kevesebb koncentrált, tudatos támadást láthattunk, de a küzdőszellemre nem lehetett panasz – a Knicks pedig végre védekezett, erre nem volt sok példa ebben a szezonban. Mégis úgy tűnt, hogy ez kevés lesz, a Pacers tízzel vezetett a nagyszünetben, amely volt már 13 is, ráadásul Kristaps Porzingis megsérült a harmadik negyedben. Ekkor azonban még feljebb kapcsoltak a hazaiak hátul, teljesen elszívták a levegőt az Indiana elől, majd a záró etapban jött Carmelo Anthony, aki 22 pontjából 15-öt ekkor szerzett – ő tolt annyit a New York szekerén, hogy megfordítsák és végül megnyerjék a meccset. Az utolsó öt percben az ő kulcsfontosságú dobásaival lépett meg a Knicks, majd Lance Thomas triplája volt az utolsó szó két perccel a vége előtt – érdemes kiemelni a 16 pontos Derrick Rose-t is, aki ebben az időszakban is jól bontotta a védekezést és hozta helyzetbe társait.

Se idegenben, se a Knicks ellen. A Pacers hiába remek csapat hazai pályán (23-10), ha vendégként éppen annyit tud, mint a New York – Paul George-ék 11-23-ra állnak saját pályájuktól távol, míg a playoffra már szinte esélytelen Knicks 11-24-re. További érdekesség, hogy ezzel a vereséggel idén 3-1-re elveszítették a New York elleni alapszakasz-párharcot Turnerék, amiért természetesen a botrányos második félidei támadójátékok okolható – a nagyszünet után összesen 29 (!) pontot tudtak szerezni, teljesen reménytelen dolgokat produkáltak. Ezzel érthetően nem tudtak mérkőzést nyerni, most pedig back-to-backet vívnak a Charlotte ellen, ami fontos meccs lesz számukra a playoff szempontjából.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 22/9, Rose 16, Hernangomez 13
A Pacers legjobb dobói: George 22/9, Turner 17, Teague 9/3, Ellis 9

New Orleans Pelicans–Portland Trail Blazers 100–77

Áramkimaradás? Érthetetlenül gyengén játszott most a Blazers, mintha mindenki szabadnapot vett volna ki Damian Lillardon kívül – az irányító bevert 29 pontot, rajta kívül a teljes csapat pedig mindössze 48-at. Így egy pillanatig sem volt esélyük, a 77 egység természetesen negatív szezoncsúcs, de gyakorlatilag már egy negyed után látszott, hogy ez a mérkőzés elúszik számukra – félidőben 14, a harmadik játékrészben pedig bőven húsz pont felett járt a különbség. Az „áramkimaradás" sokba kerülhet, mert így tovább nőtt a hátrányuk a nyugati nyolcadik Denverhez képest, most pedig két egymás utáni estén játsszanak a San Antonióval.

Legalább jól védekezett a Pelicans. Támadásban továbbra sem igazán talál megoldást a New Orleans, Davis és Cousins együtt 37 pontig jutott, de ehhez 37 mezőnykísérletre volt szükségük, nagyon kellett nekik a sorozatban negyedszer is tíz pont fölé jutó Jordan Crawford tűzereje – a hátvéd jól használja ki tíznapos szerződését. Viszont most legalább a védekezésük nagyon harapott, a két említett magasember öt-öt labdaszerzéssel és blokkal jelentkezett együtt és a gárda szezoncsúcsot döntött a kapott pontok, az ellenfél mezőnyszázaléka (30,3) és az eladott labdák (öt) tekintetében is – ez most sima győzelmet eredményezett, igaz, így is öt meccsre vannak a Denvertől.

A Pelicans legjobb dobói: Cousins 22, Davis 15, Crawford 13/6
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 29/12, Napier 10/6, Leonard 9/9

Golden State Warriors–Philadelphia 76ers 106–104

Ez még nem az igazi. Ezúttal sem játszott jól a Golden State, sőt, kifejezetten botrányosan dobott a társaság, amelyen csak a negyedik negyedben tudott kozmetikázni – összességében azonban így is 37% alatt maradt a gárda, ami az Oracle-ben közelít a vállalhatatlanhoz. A korábbiakhoz képest azért észlelhető volt némi változás, Steph Curry triplái ugyan továbbra sem igazán ültek, de Klay Thompson három negyeden keresztül hozta a pontokat, használható volt (10 pont, 9 lepattanó, ott volt a záró ötösben) Matt Barnes, Draymond Green pedig „felébredt" – 20 pontja mellett nyolc lepattanóval, nyolc gólpasszal, négy labdaszerzéssel és hat blokkal töltötte meg a statisztikai lapot, ő adott tartást, ő volt a GSW vezére. Ez arra volt elég, hogy a záró etapban ledolgozzák 12 pontos hátrányukat és az utolsó három percben valahogy kiszenvedjék (egy adag szerencsével...) azt a győzelmet, amellyel ideiglenesen ismét átvették a vezetést a Spurstől.

Holmes kezében maradt a hosszabbítás. Sokáig úgy tűnt, hogy a Philly-nek is összejöhet a bravúr, a 11 ponttal megnyert harmadik negyeddel magabiztos előnybe került a vendégcsapat – a záró etapban azonban elfogyott a lendület, keményített védekezésben a Warriors, így a hajrában fej-fej mellett haladtak a felek. Ebből végül nem jött ki jól a Sixers, az utolsó percben kaptak egy blokkot és eladtak két labdát, majd két másodperccel a vége előtt Holmes nem tudott visszarakni egy támadópattanót, ami a hosszabbítást jelenthette volna – pedig Saric kihagyta a büntetőt, ezzel megteremtette az esélyt. A horvát egyébként is zseniálisan játszott, 25 pontja mellé hét lepattanót, hat gólpasszt, három labdaszerzést és két blokkot tett a közösbe, Okafor és McConnell mellett ismét ő volt a gárda motorja.

A Warriors legjobb dobói: Curry 29/15, Thompson 28/15, Green 20/3
A 76ers legjobb dobói: Saric 25/6, Okafor 22, Holmes 14/3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik