Bombaüzlet? Két óráig volt a Warriors játékosa, 120 millió forintot keresett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.02. 13:40
null
Calderón (jobbra) rövid, de tartalmas időt töltött el a Warriorsnál (Fotó: AFP)
José Calderón talán minden idők legjobb órabérét könyvelhette el, miután az NBA-ben szereplő Golden State Warriors – két órával azután, hogy szerződtette – elköszönt tőle. A 35 éves spanyol kosaras 415 ezer dollárt kapott a legutóbbi szezonban döntős csapattól.

 

TÉVEZ IS MEGIRIGYELNÉ CALDERÓN „ÓRABÉRÉT”
Összehasonlításképp a kínai Sanghaj Senhuába szerződő Carlos Tévez 615 ezer fontot (nagyjából 213 millió forintot) keres hetente.

Több napja lehetett sejteni, hogy a Warriors leigazolja az ősszel a Los Angeles Lakersben kosarazó Calderónt, s helyi idő szerint szerda este be is jelentette érkezését. Csakhogy alig két órával később a GSW kivágta a világ- és Európa-bajnok játékost. Kiderült ugyanis, hogy Kevin Durant legalább egy hónapig nem játszhat, így irányító helyett 3-as poszton bevethető játékosra van szüksége a Warriorsnak.

A Golden State a megállapodás értelmében kifizeti a Calderónnak járó 415 ezer dollárt (több mint 120 millió forintot). A Toronto Raptors korábbi kiválósága – ha minden igaz – 1 óra 59 percig volt a Warriors kosárlabdázója.

A Warriors valószínűleg Matt Barnest szerződteti, Calderón pedig jó eséllyel az Atlanta Hawkshoz ír alá.




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik