GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU) 2017.02.17 08:58 Frissítve: 2017.02.17 08:58

Bombaformában mehet szünetre a Washington

Indianapolisban is tökéletesen működött a Washington gépezete, a fővárosi alakulat 18–5-ös mérleget hozott eddig 2017-ben – John Wallék nagy formában mehetnek az All-Star-szünetre. Szorosabb meccset hozott a Chicago-Boston, melyen egy véleményes ítéletet váltott győzelemre a hazai alakulat – nézzük, hogy mi történt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) ma hajnali játéknapján!

Jimmy Butler döntötte el a Celtics elleni meccset (Fotó: Twitter)

 

Indiana Pacers–Washington Wizards 98–111

A Nemzeti Sport Online szakmai
együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Domináns Washington. Nagy különbség volt ezen az estén a csapatok között, a Wizards sokkal nyugodtabban, pontosabban játszott és uralta a pályát – a vendégek első három kosara tripla volt, rögtön megléptek 14–4-re és végig kézben tartották a mérkőzést. Sorra szerezték a labdákat, Wall bontotta a védekezést (20 pont,12 gólpassz), Porter és Morris tarthatatlan volt kintről (9/14 tripla, 46 pont), a kezdők pedig 97-59-re verték az Indiana első sorát – nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. A fővárosiak január elseje óta 18–5-ös mérleget hoztak, stabilan keleti harmadikak, zsinórban 22. alkalommal érték el a száz pontot és az elmúlt hat hétben ligaelit kosárlabdát játszanak – az All-Star után következik a Sixers, majd a Warriors, a Jazz és a Raptors, az nem lesz könnyű széria.

Mi történt a Pacersszel? Nem volt olyan rég, hogy hétmeccses győzelmi szériában volt az Indiana és Paul George arról beszélt, hogy most állt össze a társaság – aztán kikaptak a Clevelandtől, jött egy keményebb rész a sorsolásukban és azóta zuhanórepülésben vannak. Nate McMillan együttese ezen az estén sem találta önmagát, védekezésben nem tudott reagálni a Wizards játékára, támadásban pedig George (6/19 mezőnyből, 1/7 tripla, 17 pont) és Teague (3/7 mezőnyből, 6 pont) is gyengén teljesített – egyáltalán nem tudtak váltani meccs közben, vagy kizökkenteni a Washingtont. Ezzel a győzelmi széria óta sorozatban hatodik vereségüket szenvedték el és a keleti élmezőnyből lassan visszaesnek a playoffért hajtók közé – ráadásul az All-Star után rögtön a Memphis, Houston, San Antonio, Miami négyessel találkoznak...

A Pacers legjobb dobói: George 17/3, Turner 17, Jefferson 12, Stuckey 12/6
A Wizards legjobb dobói:
Porter 25/18, Morris 21/9, Wall 20/6

Chicago Bulls–Boston Celtics 104–103

Véleményes fújás döntött. Végig kiegyenlített volt a találkozó, a félidei hatpontos Celtics-fórból hárompontos Bulls-előny lett a záró etapra – mindkét fél igyekezett az erősségeire építeni, de senki nem tudta ráerőltetni akaratát a másikra. Az utolsó percekben mindkét oldal hibátlanul büntetőzött, majd a végén Butler és Thomas is többet hibázott mezőnyből és nyolc másodperccel az órán kapott még egy támadást a Bulls. Ezt is Butler vállalta el és az utolsó másodpercben, dobás közben Marcus Smart hozzáért a könyökéhez, amit lefújtak a játékvezetők – Butler higgadtan elsüllyesztette a két büntetőt, amivel megnyerte a meccset csapatának. Az ítéletet egyértelműen rossz döntésnek ítélték bostoni oldalon, Butler pedig úgy értékelte, hogy „az emberek azt fogják mondani, hogy rossz volt, de elérte a könyökömet, szóval végül is jó döntés született.”

Lepattanózás és triplák. Ahogy arra lehetett is számítani, a minden poszton nagyobb Chicago érvényesítette fizikai fölényét és igyekezett elnyomni a vendégeket, Gibsonék végül 51–31-re nyerték a lepattanózást – leszedtek 15 támadót és 22–4-re nyertek második esélyből. Ezt a Celtics sebességgel és triplákkal próbálta ellensúlyozni, az első félidőben tíz hármast vertek be Thomasék, de a fordulás után ezek elmaradtak, ezért is tudtak fordítani a hazaiak a harmadik negyedben. Al Horford mindenesetre teljesen használhatatlan volt ezúttal, Thomas mellé maximum Olynyk tudott fellépni támadásban, míg a Bullsnál a 29 pontos Butleren kívül a magasemberek (Portis, Lopez, Gibson) azért hozták a pontokat – Wade és Mirotic nem lépett pályára, de így is sorozatban második rangadóját húzta be a gárda.

A Bulls legjobb dobói: Butler 29/6, Portis 19/3, Lopez 15
A Celtics legjobb dobói:
Thomas 29/12, Olynyk 17/9, Rozier 11/9

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.24 00:36:09

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Az a pőre sorsuk, hogy megmaradnak örökös háttérmunkásoknak.

2017.09.17 16:21:39

Kosárlabda nemzetisport.hu

Goran Dragicék veretlenül szerezték meg történelmük első nagy címét.

2017.09.13 11:48:56

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

„Hosszú távon nem lenne szerencsés, ha a válogatott lenne a magyar kosárlabdázás zászlóshajója.”