Barcelona: brazil futballistát (!) adnának Hanga Ádámért cserébe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.02. 10:55
null
Hanga Ádám a Laboral Kutxa mezét a Barcelona szerelésére cserélheti (Fotó: AFP)
Külföldi hírforrásokra hivatkozva hétfőn már beszámoltunk róla, hogy a Laboral Kutxa kosárlabdázója, Hanga Ádám a Barcelonában folytathatja a pályafutását. A katalánok állítólag egy futballistát (!) is ajánlanak a magyar játékosért cserébe.

 

A képlet nem annyira bonyolult, mint amennyire tűnik, a Laboral Kutxát és a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban újonc Deportivo Alavést ugyanis ugyanaz a személy, Josean Querejeta birtokolja.

A vitóriai klub a hírek szerint nemcsak készpénzt kapna Hanga Ádámért a Barcelonától, hanem egy futballistát is, a 25 esztendős Douglas Pereirát. A katalánok nem tartanak igényt a brazil jobbhátvédre, mindenképpen megválnának tőle a nyáron, de nehezen találnak rá vevőt. A Cruzeiro másfél millió eurót fizetett volna érte, ám Douglas szeretne Spanyolországban maradni, hogy megkaphassa a spanyol állampolgárságot.

Amennyiben létrejön az üzlet, Hanga többéves szerződést köt a Barcával – de minden nyáron lesz benne NBA-s kilépési lehetőség –, míg Douglas a spanyol bajnokság újoncánál, az Alavésnél folytatja.

„Nem tudok semmit hozzáfűzni a sajtóban megjelentekhez, Ádámnak élő szerződése van a Laborallal 2017 júniusáig” – mondta az MTI megkeresésére kedden Hanga Ádám ügynöke, Lóránt András.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik