HIRDETÉS
MTI 2010.02.08 12:39 Frissítve: 2014.12.16 02:18

Báder Márton a Szolnoki Olajhoz igazolt

Két és fél évre a Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapatához szerződött a korábban évekig külföldön játszó Báder Márton, akivel megerősödve jövőre várhatóan valamelyik nemzetközi kupában is elindul majd a Tisza-parti csapat – jelentette be hétfőn a klub sajtótájékoztatóján az ügyvezető igazgató.

Báder (jobbra) Szolnokon folytatja (Fotó: Czagány Balázs - archív)
Báder (jobbra) Szolnokon folytatja (Fotó: Czagány Balázs - archív)

Tóth Zoltán elmondta: a 212 centiméter magas játékos a 25-ös mezszámban lép majd pályára Szolnokon. Reményeik szerint a hétfőn edzésbe álló Báder Márton akár már a szerdai, Falco elleni kupatalálkozón szerepelhet. Ehhez azonban a klubnak még sikerrel kell vennie a játékengedély beszerzéséhez szükséges adminisztratív akadályokat – tette hozzá.

A másfél plusz egy évre aláírt szerződés előzményeiről és következményeiről szólva az ügyvezető úgy fogalmazott: két éve szeretnék Szolnokra csábítani a centert, aki nemzetközi rutinjával segítségére lehet a csapatnak, hogy a Szolnoki Olaj jövőre a nemzetközi kupaporondra is kiléphessen.

Vinkó László, a játékos menedzsere szerint Bádert nemrégiben a görög Arisz Szaloniki és a belga Charleroi is szerette volna leigazolni. Utóbbi a napokban még a Szolnokot is megkereste, hogy az Olaj engedje át a magyar kosarast. A center azonban hangsúlyozta: az idei szezon korábbi ajánlatai közül egyik sem tűnt ideálisnak számára. A Szolnokkal pedig szóban már a belgák jelentkezése előtt megállapodott.

Báder azért döntött a Tisza-parti város mellett, mert úgy látja: bajnokesélyes csapatban folytathatja pályafutását, melynek edzőjével, Pór Péterrel személyesen is jó kapcsolatot ápol. Ezenkívül vonzza a csapat országos hírű szurkolótábora és a nemzetközi kupaszereplés lehetősége is – hangsúlyozta.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: bár ebben az idényben még nem játszott, az elmúlt hónapokban is folyamatosan edzésben volt, és „ki van éhezve a kosárlabdára". Megerősítette, hogy korábban adódtak derékproblémái, ezek azonban – magyarázta - odafigyeléssel és folyamatos kezeléssel „kordában tarthatók".

Báder Márton legutóbb a 2008-2009-es szezonban a Hemofarm Stada együttesében szerepelt, amellyel bronzérmet szerzett a szerb bajnokságban. Mielőtt 2002-ben külföldre szerződött, Magyarországon a székesfehérvári Albacomp gárdáját erősítette.

2019.03.09 22:41:13

Kosárlabda GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Minden elemében profi kultúrát honosított meg a klubnál.

2019.02.23 23:03:09

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Határai állandó feszegetése felőrölte...

2019.02.17 23:23:41

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY.Egy ilyen győzelem még inkább összekovácsol egy társaságot.

2019.02.11 21:55:33

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A (női) kosárlabda elsődlegesen iskolai sport, minőségi egyetemi kosárlabdázás híján azonban kimarad az a lépcsőfok, amely az átmenetet jelentené az utánpótlásból a profik közé tartóknak.

2019.01.24 00:33:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A klubok vagy éppen a játékosok az ilyen esetekben nem mérik fel, hogy a bezárkózással nem építenek és óvnak, hanem rombolnak: tekintélyt, nimbuszt, presztízst, szavahihetőséget.