Az első mérkőzést megnyertük Szlovákia ellen

Vágólapra másolva!
2011.05.27. 21:34
null
Fegyverneky Zsófia csapatkapitányhoz méltón játszott (Fotó: Czerkl Gábor)
Címkék
Az Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar női kosárlabda-válogatott Sopronban 71–62-re győzött Szlovákia ellen.

 

EB-PÓTSELEJTEZŐ

A mieink a pótselejtezőn Sopronban a hollandok, a finnek, az ukránok és a bolgárok ellen szerepelnek, az ötösből továbbjutó csapat pedig a szerb, olasz, belga, német és román kvintett legjobbjával vív oda-vissza vágós párharcot az Eb-részvételért.

A légúti gyulladásából lassacskán felépülő Honti Kata még nem volt a magyar válogatottban, amely az utolsó előtti felkészülési meccsét játszotta ma az Eb-pótselejtező előtt, szombaton az utolsón szintén Szlovákia lesz az ellenfele.

Az első negyedet 20–14-re északi szomszédaink nyerték, a második játékrész elején viszont négy és fél percig nem szereztek pontot. A védekezésben feljavuló magyar csapat ezalatt 24–20-ra fordított, majd hiába találtak be végül a vendégek, ezután Fegyverneky Zsófia percei következtek, és sorozatban szerzett kosarait követően 31–22-nél Natália Hejková, a korábbi soproni edző időt kért.

Hiába dobtunk mezőnyből több mint 60 százalékkal, a lepattanózásban továbbra is gyenge teljesítményt nyújtottunk, ezt kihasználva a szlovákok a nagyszünetig feljöttek 37–36-ra.

A harmadik negyedben a védekezésünk továbbra is jól működött, és a támadással sem volt probléma, Fegyverneky – aki a következő szezontól már hazai játékosként szerepel a soproni csarnokban – vezetésével elhúztunk 15 ponttal.

Ebből az előnyből az utolsó játékrészben 11 pontot megtartott Székely Norbert csapata, amely összességében biztató teljesítménnyel rukkolt elő, és nyert 71–62-re.

NŐI KOSÁRLABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA 71–62 (14–20, 23–16, 24–10, 10–16)
Sopron, 700 néző. V: Vígh, Benczur, Szabó G.
MAGYARORSZÁG: FEGYVERNEKY 19/9, Raksányi 4, VAJDA 14, Krivacsevics 8, Horti 9. Csere: Fűrész, Szécsi 2, Vida 5/3, Laklóth 2, Varga Zsó. 6, Rasheed R. 2, Horváth Zsó.
SZLOVÁKIA: Minciková 2, Michulková 2, Kupciková 6, Lawless 14/6, Vynuchalová 9. Csere: Abelová, Palusná, Brezaniová, Misurová 15/6, Jurcenková 4, Podesuová 6, Tetemondová 4
MESTERMÉRLEG
Székely Norbert, a magyarok szövetségi kapitánya: – Bizonyos periódusokban folyamatos volt a játékunk, ekkor működtek azok a játékkapcsolatok, amelyekre építeni akarunk, amiket a pótselejtezőn játszani akarunk. Örülök a győzelemnek, mert egy Eb-szereplőt sikerült megvernünk.
Natália Hejková, a szlovákok szövetségi kapitánya: – Számunkra jó felkészülést jelentett a találkozó, még úgy is, hogy a magyarok előrébb járnak nálunk, hiszen ők már jövő héten tétmeccset játszanak. Fiatal a csapatom, amikor a rutinosabbak voltak a pályán, akkor jobbak voltunk, idő kell még az összekovácsolódáshoz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik