A Westbrook-cirkusz a Washingtont is kipipálta

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2016.12.01. 10:01
null
A Lakers Chicagóban nyert (Fotó: Action Images)
Sorozatban negyedik mérkőzésén is tripla-duplát szállított Russell Westbrook az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, vezérletével a Washingtont is lenyomta az OKC. A tartalékos Lakers meglepő győzelmet aratott Chicagóban.



Chicago Bulls–Los Angeles Lakers 90–96

Váratlan győzelem. A fáradtabb és kezdő hátvédpárosát nélkülöző vendégcsapat idei egyik legnagyszerűbb védekezését mutatta be az első negyedet követően, támadásban pedig a cserepad lépett elő, a Russell-Young duó helyén kezdő Calderon és Ingram nem sok hasznosat csinált. Clarkson és Lou Williams viszont annál inkább, ráadásul Nance Jr. is remekül szállt be, így a második sor vezérletével hozta a találkozót a gárda – a döntő szót viszont végül a 13 pontos, húsz lepattanós Julius Randle mondta ki. Az erőcsatár egy nehéz kettest értékesített az utolsó percben, Butler elrontotta a választ, innentől pedig már „csak” büntetőzni kellett – ez remekül ment a vendégeknek, akik így meglepő sikert könyvelhettek el.

Gyenge volt a Bulls. Az előjelek és az első negyed is Chicago-győzelmet vetített előre, ezt követően azonban összeomlott a hazaiak játéka. Mindössze 35.2 százalékkal dobtak mezőnyből, simán alulmaradtak a lepattanózást tekintve, hiányzott a tűzerő a játékukból és csak az erőlködés ment – Dwyane Wade szerint egyszerűen szörnyű kosárlabdát játszottak. A negyedik negyedet egyébként még így is előnyből kezdték, de itt már egyre kevésbé tudták tartani a Lakerst – ugyan 90-90-nél még egálban voltak, itt jött Randle clutch kosara és a hazai alakulat nem tudott több pontot szerezni.

A Bulls legjobb dobói: Butler 22/3, Wade 17, Rondo 14/6
A Lakers legjobb dobói: Clarkson 18, Williams 18/3, Randle 13



Oklahoma City Thunder–Washington Wizards 126–115 – hosszabbítás után

Westbrook elpusztíthatatlan. A Thunder vezérét ezúttal sem állíthatta meg senki és semmi, még saját gyenge dobóformája sem – sorozatban negyedik tripla-dupláját is megcsinálta, 35 pontja mellé 14 lepattanót és 11 gólpasszt pakolt. Összességében borzalmasan (12/35) dobott mezőnyből, de a rendes játékidő végén az ő nagy hármasa küldte hosszabbításra a feleket, majd a ráadásban egymaga 14 (!) pontot rámolt be, míg a Wizards összesen tízet. Bár nem ment neki igazán a játék, akarata és mentalitása ezúttal is győzelmet ért az OKC-nek, így zsinórban negyedik sikere után, 12–8-ról folytathatja majd az együttes.

Egyszer még felállt a Wizards. A mérkőzés korai szakaszában tizenhat pont is volt a hazai csapat előnye, de Bradley Beal vezérletével visszajött innen a Washington és a harmadik negyed végére kiegyenlített. Ebben az időszakban az ő akaratuk érvényesült és a záró etapban meg is léptek hét ponttal, de nyolc másodperccel a vége előtt érkezett Westbrook triplája, nem tudták lehozni a meccset a fővárosiak. A hosszabbításban aztán már sok esélyük nem volt, így a visszatérő és hangos üdvrivalgással köszöntött Scott Brooks vereséggel távozott Oklahoma City-ből.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 35/3, Oladipo 25/15, Kanter 14
A Wizards legjobb dobói: Beal 31/12, Morris 19, Wall 15/6

A többi mérkőzésről itt olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik