A Pécs mindent megtett a sikerért, de kikapott

Vágólapra másolva!
2010.02.10. 19:56
null
Hatalmas küzdelemben maradt alul a Pécs (Fotó: Mirkó István, archív)
Címkék
A női kosárlabda Euroliga nyolcaddöntőjében a MiZo Pécs egy sokáig szoros mérkőzésen 69–57-re kikapott a Wisla Krakówtól, ezzel 2–1-re elveszítette az egyik fél második győzelméig tartó párharcot.

Amit a pécsi lányok megígértek a Wisla Kraków elleni sorsdöntő Euroliga-nyolcaddöntő harmadik meccse előtt, azt meg is tartották: hatalmas küzdelemre késztették a hazaiakat. És a meccsre szép számban ellátogató pécsi drukkerek is tették a dolgukat: szurkoltak torkuk szakadtából.

Ahogy az várható volt, a krakkóiak az első perctől kezdve irányították a meccset, és eredményesebbek is voltak, de a Pécs tapadni tudott ellenfelére. A lengyelek alig két perc elteltével már 7–2-re vezettek, de ezt követően nem tudták növelni az előnyüket.

Az első szünetben 21–18-at mutatott az eredményjelző. A meccs korai szakaszában a hazaiaknál Marta Fernández és Evelina Kobryn remekelt, míg a baranyaiaknál Vajda Anna, Nicole Ohlde és a csapat első tripláját jegyző Alexandria Quigley játszott jól, ám utóbbi – akárcsak az első krakkói meccsen – a rövid idő alatt megszerzett öt pontja után később már kevésbé jeleskedett a pontszerzésben.

És ezúttal sajnos Iványi Dalmának sem ment úgy a pontszerzés, mint pénteken Pécsen, amikor 24 pontot és tripla duplát ért el, ám az asszisztjaival így is sokat hozzátett a játékhoz.

A harmadik negyed elején Katerina Zohnová triplája után 46–37-re meglépett a Krakkó, és ekkor úgy tűnt, akárcsak az első lengyelországi mérkőzésen most is a harmadik játékrészben dől el a meccs. De nem így lett!

Azért nem, mert ezúttal ott volt a pályán a még mindig csuklósérüléssel bajlódó Vajda Anna, aki pillanatok alatt szerzett hat pontot, majd Ohlde, Kelly Mazzabnte és Bujdosó Nóra is besegített, így nem kis meglepetésre 30 perc után már a Pécs vezetett, igaz csak egyetlen ponttal, 49–48-ra.

A találkozó elsősorban azért alakult ilyen szorosan, mert Fűzy Ákos együttese ezúttal is semlegesíteni tudta a lengyelek egyik legnagyobb ászát, az amerikai Janell Burse-t.

A negyedik negyedet jól kezdte a Krakkó, de  hat perccel a befejezés előtt Iványi 10. asszisztjából Vajda megszerezte a 18. pontját is, amivel 54–55-re ismét a magyar csapat vezetett. Utoljára...

Sajnos a hajrában kezdett érvényesülni a hazai pálya előnye: három és fél perccel a meccs vége előtt a pécsiek 25, a krakkóiak 14 személyi hibánál jártak. Ráadásul a már említett Zohnová a hajrában nagyon elkapta a fonalat: előbb beszórt egy triplát, majd dobott egy közép-távolit is, ezzel öt pontra meglépett a Krakkó, ami döntőnek bizonyult.

A pécsiek már nem bírták a végjátékot, így a több klasszist felvonultató lengyelek végül a papírformának megfelelően 69–57-re győztek, és ezzel 2–1-re megnyerték a párharcot is, így bejutottak a legjobb nyolc közé.

 

EUROLIGA, NYOLCADDÖNTŐ
3. MÉRKŐZÉS
WISLA KRAKÓW–MIZO PÉCS 2010 69–57
WISLA KRAKÓW: Cohen 12/6, Iziane 6, FERNÁNDEZ 17, KOBRYN 12, Burse 5. Csere: Majewska 4, ZOHNOVÁ 13/6, Pawlak
MIZO PÉCS: IVÁNYI 4, Fegyverneky, Raksányi 4/3, Nagy-Bujdosó 2, OHLDE 11. Csere: VAJDA 18, Quigley 10/6, Mazzante 4, Krnjics 2, Turóczi 2
MESTERMÉRLEG
José Ignácio Hernández ( a Wisla Kraków edzője): – Óriási meccs volt, régen láttam így küzdeni a Pécset. Nekünk öt hónapja még indulási jogunk sem volt, most meg bejutottunk a legjobb nyolc közé.
Fűzy Ákos (a Pécs edzője): – Büszke vagyok a csapatra, mert az egész sorozatot figyelembe véve nagyon mélyről indultunk, és a végére egységessé kovácsolódtunk. Ma azért nem tudtunk nyerni, mert a végére elfogyott a szufla.
Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a Wisla Kraków javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik