A nyolc között búcsúztak a címvédő spanyolok

Vágólapra másolva!
2010.09.08. 19:00
null
Az eredmény a spanyol játékosok arcára van írva (Fotó: Reuters)
A Törökországban zajló férfi kosárlabda-világbajnokság negyeddöntőjében a szerb válogatott hatalmas csatában, izgalmas mérkőzésen 92–89-re legyőzte a címvédő Spanyolországot, és elsőként biztosította helyét a legjobb négy között, ahol a házigazda törökökkel találkozik.

SZERBIA–SPANYOLORSZÁG

A Törökországban zajló férfi kosárlabda-világbajnokság negyeddöntőjének első mérkőzésén Szerbia és Spanyolország találkozott egymással. A tizenhat között a szerbek nagyon szoros meccsen búcsúztatták a szomszédvár Horvátországot (73–72), míg a címvédő spanyolok a görögöket győzték le (80–72).

A kezdeti adok-kapokból a szerbek jöttek ki jobban, akik az első és a második negyedet is négy ponttal nyerték meg, így a nagyszünetben 49–41-re vezettek riválisuk ellen. Érdekesség, hogy az első két negyedben a spanyolok egyszer sem vezettek, ez főleg a jól dobó Nemanja Bjelica, Novica Velicskovics, Milos Teodoszics hármasnak volt köszönhető. A spanyolokat az első félidőben a Barcelona klasszisa, Juan Carlos Navarro vitte a vállán.

A szünetben a spanyolok rendezték a sorokat, és sorozatban tíz pontot szerezve át is vették a vezetést. Igaz, csak ideiglenesen, mert ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyedik negyed kezdete ismét a szerbeké volt, és az utolsó öt percnek 82–76-os szerb vezetéssel vágott neki a két együttes.

A spanyolok azonban nem adták fel, és előbb feljöttek két pontra (89–87), majd egy Marc Gasol-zsákolással ki is egyenlítettek, mindössze 26 másodperccel a vége előtt. Teodoszics keze azonban elsült három másodperccel a lefújás előtt, és szenzációs hármasával Szerbia elbúcsúztatta a címvédőt.

A MECCS UTOLSÓ PERCE (TEODOSZICS TRIPLÁJA 3:00-TÓL)

 

FÉRFI KOSÁRLABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
Szerbia–Spanyolország 92–89 (27–23, 22–18, 18–23, 25–25)
Legjobb dobók: Velicskovics 17, Keselj 17, Szavanovics 15, Bjelica 14, ill. Navarro 27, Garbajosa 18, Fernández 15

TÖRÖKORSZÁG–SZLOVÉNIA

A nap másik negyeddöntőjében a házigazda, eddig veretlen Törökország lépett pályára Szlovénia ellen. Az isztambuli közönség által hajtott törökök alaposan bekezdtek, és már az első negyed végére tetemes előnyre tettek szert (27–14). A folytatásban egyáltalán nem forgott veszélyben a házigazda győzelme, csak az volt a kérdés, hogy összejön-e a harmincpontos különbség. Ez végül nem sikerült (a végeredmény 95–68 lett), de emiatt aligha bánkódtak a török szurkolók.

Törökország az elődöntőben a címvédő spanyolokat búcsúztató Szerbiával találkozik majd. Holnap két mérkőzéssel folytatódik a negyeddöntő: Egyesült Államok–Oroszország és Litvánia–Argentína találkozókat rendeznek.

 FÉRFI KOSÁRLABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
Törökország–Szlovénia 95–68 (27–14, 23–17, 21–12, 24–25)
Legjobb dobók: Ilyasova 19, Güler 12, ill. Becirovic 16, Nachbar 16
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik